Bitcoin,, Trending

Minen van Bitcoin (BTC) steeds concurrerender

Het minen van Bitcoin (BTC) wordt steeds moeilijker. Dit vanwege het feit dat steeds meer mensen instappen in het minen van BTC, waardoor de concurrentie toeneemt.


Hashrate recordhoogtes

De hashrate in het netwerk bij Bitcoin heeft een nieuwe recordhoogte bereikt, van 7.86 biljoen. Hierdoor is het oude record uit oktober 2018 overtroffen. In de afgelopen weken is er bijna dagelijks een nieuw record neergezet.


Concurrentie

Dit houdt in dat de concurrentie binnen het minen van Bitcoin in de afgelopen periode enorm is toegenomen. Ook is de beveiliging van het netwerk nog nooit op dit niveau geweest, ook hier worden recordhoogtes gehaald.


Halvering Bitcoin-beloningen

Voor mei in 2020 staat de halvering van de Bitcoin-beloningen gepland. Dit houdt in dat voor iedere berekening die wordt opgelost vanaf dan slechts 50% wordt uitbetaald in vergelijking met wat er nu wordt uitbetaald. Verwacht wordt dat dit grote gevolgen kan hebben voor de waarde van de Bitcoin. Hoeveel dit precies is, is nog onbekend.


Stabilisatie waarde

De Bitcoin heeft in de afgelopen weken een enorme prijsstijging meegemaakt. Zo ging de prijs van één Bitcoin zelfs omhoog naar bijna $14.000. Hierna crashte BTC echter weer hard, waarna de waarde van één BTC nu stabiliseert tussen de $10.000 en de $14.000.

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins