Bitcoin prijs
Bitcoin,

Novogratz: Bitcoin stabiliseert tussen $10.000 en $14.000 dollar

Crypto analist en oprichter van Galaxy Digital, genaamd Mike Novogratz, voorspelt dat de Bitcoin prijs zal stabiliseren tussen de $10.000 en $14.000 dollar.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin stabiliseert tussen $10.000 en $14.000

De analist vertelt in een interview met CNBC dat hij verwacht dat de grootste cryptocurrency zal consolideren in een prijsrange tussen de $10.000 en $14.000 dollar. Ook verwijst hij in het interview naar Facebook en zegt hierover het volgende:

“Een van de grootste bedrijven ter wereld laat zien dat we in cryptocurrencies geloven. Als je een institutionele belegger bent die na zit de denken over het investeren in crypto’s, maar nog steeds bang bent om te beleggen, dan maakt de move van Facebook je veel zelfverzekerder. “

Novogratz maakt de opmerking vlak na de flinke BTC prijsdaling gisteren. Bitcoin verloor in 1 dag bijna 14% van haar waarde. De munt zakte terug van $13.700 tot $10.500 dollar.


Libra heeft mee geholpen aan BTC prijsstijging

De analist geeft ook commentaar op Facebook’s stablecoin ‘Libra’. Hierover zegt hij het volgende: “Libra is nog niet volledig gedecentraliseerd maar een honderd stemmige associatie beslist over de munt. Ook vertelt hij dat Facebook van plan is de munt in de loop van de tijd verder te decentraliseren. Wel vertelt Novogratz dat hij nog wel wat problemen heeft met de Libra wallet. Hier zal Facebook volgens hem heel veel geld aan verdienen.

Eind mei deed de analist al eens een voorspelling over de Bitcoin koers. Hij vertelde Novogratz dat hij verwachtte dat de Bitcoin tussen de $7000 en $10.000 zou consolideren. Wel voegde hij eraan toe dat wanneer er genoeg momentum zou ontstaan de prijs verder zou kunnen stijgen.

Heeft de munt van Facebook gezorgd voor de enorme prijsstijging? Niet in zijn geheel maar het heeft zeker mee geholpen, zegt een andere analist genaamd Craig Erlam:

“Bitcoin is langzaam, volgens zijn eigen normen, gestegen, maar de lancering van de Libra munt van Facebook is duidelijk een katalysator geweest voor de recente stijging.”

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?