OEI! Bitcoin, Ethereum en Ripple Prijzen Dalen.

 
 

Na een plotselinge koersval van BTC zakken alle crypto prijzen flink in. Grote altcoins als Ethereum en Ripple verliezen meer dan 10%.


Bitcoin daalt in 18 uur tijd met bijna 14%

Bitcoin maakt vandaag een flinke correctie mee. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de $11.882 dollar. 24 uur geleden lag de prijs van een Bitcoin nog rond de $12.850 dollar. 18 uur geleden bereikte de BTC koers zelfs een hoogtepunt van $13.800 dollar. Ten opzichte van het hoogtepunt is de Bitcoin prijs dus met 13.9 procent gedaald.

 

Groen (h) = weerstandslijn | Rood (h) = ondersteuningspunt

In de bovenstaande grafiek zien we twee horizontale lijnen die belangrijk zijn om in de gaten te houden. De rode horizontale lijn ligt rond de $11.200 dollar. Dit is het punt waar Bitcoin vandaag ondersteuning heeft gevonden.

De groene horizontale lijn ligt rond de $13.880 dollar. Dit is het punt waar BTC gisteren vanaf is geketst. Dit kan vanaf nu gezien worden als een weerstandslijn. In de hele geschiedenis van de Bitcoin is het nooit gelukt om een maand af te sluiten boven dit niveau. Dit is dus een belangrijke test, aangezien de maand juni ten einde loopt.

Als BTC de maand juni boven dit niveau weet af te sluiten dan is dat een zeer goed teken. De weg richting de $15.000 lijkt dan vrij. Aan de andere kant zou het een zeer slecht teken zijn als BTC tot onder de $11.200 dollar zakt. De munt zal dan kunnen dalen richting de groene trendlijn.

 

Ethereum volgt koersval van Bitcoin

Zoals we wel vaker zien neemt Bitcoin, tijdens de val, alles met zich mee. Ook de Ethereum koers is vandaag flink gedaald. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 ETH token rond de $308 dollar. Dit terwijl de Ethereum prijs 18 uur geleden nog een hoogtepunt van $360 dollar bereikte. Dat betekent dat de ETH koers vandaag met 14,4 procent is gedaald.

 
ethereum prijs daalt
Groen (h) = weerstandslijn | Rood (h) = ondersteuningsniveau

Ook in deze bovenstaande grafiek zien we twee horizontale lijnen die belangrijk zijn om in de gaten te houden. De rode horizontale lijn ligt tussen de $304 en de $297 dollar. Dit is het niveau waar Ethereum vandaag ondersteuning heeft gevonden. De groene lijn, wat de weerstandslijn is, ligt rond de $363 dollar.

Omdat de opgaande zwarte trendlijn zo dichtbij dit niveau ligt dient het rode ondersteunsniveau waarschijnlijk als een sterke ondersteuning. Echter, als ETH onder de rode lijn zakt zou dat een teken van zwakte zijn.

Aan de andere kant zou het een teken van sterkte zijn als ETH tot boven de $363 dollar weet te stijgen. De munt lijkt dan klaar voor een prijs van $450 dollar.

Onze verwachting is dat snel weer aan zal sluiten bij de opgaande zwarte trendlijn. Als dat gebeurd zal er in de komende weken een grote ascending triangle gevormd worden. Vanuit hier zou een flinke uitbraak naar boven mogelijk zijn.

 

Ripple (XRP) prijs daalt, waar ligt ondersteuning?

Tot slot beschrijven de XRP grafiek. Ook de Ripple prijs is vandaag flink naar beneden gevallen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,425 dollar. Dit terwijl de Ripple koers 18 uur geleden een hoogtepunt bereikte van $0,490 dollar. Dat betekent dat de prijs vandaag met zo’n 13 procent is gedaald.

 
ripple koers daalt

Ook in deze bovenstaande grafiek zien we twee niveau’s die belangrijk zijn om in de gaten te houden. Het rode horizontale niveau ligt tussen de $0,390 en de $0,40 dollar. Dit is het niveau waar Ripple vandaag ondersteuning probeert te vinden. De groene lijn, wat de weerstandslijn is, ligt rond de $0,50 dollar.

Een sluiting van de laatste rode candle onder de $0,40 dollar zou een teken van zwakte zijn. De XRP koers zou dan kunnen dalen tot $0,38 dollar. Aan de andere kant zou he teen teken van sterkte zijn als er een snel herstel tot boven de $0,44 dollar plaats vindt.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken