Regulatie-1
Regulatie

Moet Pakistan crypto’s gaan legaliseren? 1 van de 4 provincies vindt van wel

In Khyber Pakhtunkhwa, een provincie in het noordwestelijke gedeelte van Pakistan, heeft onlangs een vergadering plaatsgevonden. In deze vergadering is naar de regulatie van cryptocurrencies door de federale overheid van het land opgeroepen.


Legaliseren cryptocurrencies en minen hiervan

Het land staat inmiddels erom bekend dat zij relatief traag zijn wanneer het aankomt op het introduceren van een regelgevingskader voor cryptocurrencies. Hier moet volgens de noordwestelijke provincie verandering in komen. Om deze reden hebben zij een motie ingediend bij de federale overheid van het land.

Zij vinden namelijk dat de overheid van Pakistan nu actie moet gaan ondernemen om de nieuwe digitale activa’s officieel te legaliseren. Ook het minen van deze cryptocurrencies zou officieel legaal gemaakt moeten worden. Naar verluidt is het wetsvoorstel dat dit mogelijk zou moeten maken inmiddels al unaniem aangenomen in de provincie.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Digitale valuta’s kunnen mogelijk papieren valuta’s vervangen

Volgens lokale media wordt in het wetsvoorstel aangenomen dat, door de huidige trends voort te zetten, digitale valuta’s in de toekomst een goede vervanger kunnen zijn voor de traditionele papieren valuta’s.

Naar verluidt heeft de Pakistaanse overheid al een onderzoek verricht naar de regulatie van cryptocurrencies en het minen van deze crypto’s. In het onderzoek werden digitale activa’s getypeerd als ‘het begin van een nieuw financieel tijdperk’. Dit suggereert dan ook direct de mogelijkheid voor de regulatie hiervan in het land.

Hiernaast heeft de centrale bank van Pakistan zich voorgenomen om in medio 2025 een eigen digitale valuta te lanceren. Om dit mogelijk te maken, moeten cryptocurrencies echter wel in het land gereguleerd zijn.

Door het wetsvoorstel vanuit Khyber Pakhtunkhwa lijkt hier nu dan ook meer druk op te staan. Alhoewel de overheid van het land nog niet officieel gereageerd heeft op het wetsvoorstel, zou het een beweging in stand kunnen brengen. Alhoewel dit speculatie blijft, zou dit mogelijk kunnen zorgen voor een versnelling van de regulatie van crypto’s en het minen hiervan. Het is helaas hierdoor nog onbekend wanneer we dit kunnen verwachten.