Bitcoin

Morgan Creek CEO: Bitcoin koers boven $100k in 2021

De CEO van Morgan Creek, genaamd Mark Yusko, zegt dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs volgend jaar met meer dan 1000% zal stijgen.

Als de totale marktwaarde van de Bitcoin dezelfde waarde behaald als die van goud, zou de Bitcoin prijs tussen 2021 en 2022 boven de 100.000 dollar liggen, zei Yusko in een interview op 6 mei. Yusko voegde toe:

‘Ik geloof eigenlijk dat deze overgang de grootste kans in mijn leven zal zijn om rijkdom te creëren.’


De traditionele bubbel

Terwijl de derde Bitcoin halving ooit binnen 3 dagen plaats zal vinden, blikt de munt terug op een verbazingwekkend herstel. De Bitcoin koers zakte in maart dit jaar terug tot een dieptepunt van $3.600, maar ligt nu alweer 130 procent hoger. Dit alles is gebeurd te midden van de economische crisis die het coronavirus heeft veroorzaakt.

“Bitcoin gedroeg zich precies zoals alle andere safe haven assets.” zei Yusko. “Wat er op de financiele marketen gebeurde was niet alleen maar te wijten aan het coronavirus. Het virus was slechts de katalysator die een grote reguliere financiële bubbel liet crashen.”


Bitcoin kan $400.000 bereiken

De CEO van Morgan Creek vertelt dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs zelfs de $400.000 zal bereiken. Hij vertelt:

“Als we tot goudequivalentie komen, wat betekent dat de marktkapitalisatie van Bitcoin gelijk is aan de marktkapitalisatie van goud, wat volgens mij volkomen logisch is als dat gebeurd, zal de Bitcoin prijs tussen de $400.000 en $500.000 liggen.”


Yusko vertelt dat het ongeveer 7 tot 10 jaar kan duren voordat de Bitcoin zulke prijsniveaus zal bereiken.

Hoe optimistisch Yusko’s nieuwe voorspellingen ook zijn, de CEO van Morgan Creek heeft niet altijd zo positief over Bitcoin gesproken. Tijdens een interview met CNBC in augustus 2019 verwees Yusko naar het activum als een “chaos hedge “.

 

Bitcoin nieuws

Amerikaanse Bitcoin ETF’s trekken $400 miljoen aan: Beste week sinds augustus
President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom