Mysterieuze transactie van 94k Bitcoins is rijkste niet exchange adres

Het ontvangstadres van de $1 miljard dollar Bitcoin transactie, die op 6 september plaatsvond, is nu waarschijnlijk het rijkste BTC adres ter wereld.


De ontvangst-wallet van de enorme transactie van 94.504 Bitcoins, ter waarde van $1.031 miljard dollar, is vanaf nu het adres met de meeste BTC tokens, die niet gekoppeld is aan een crypto gerelateerd bedrijf. Dat zegt de gegevens website Bitinfocharts.

 
Bron: Bitinfocharts

Is crypto exchange Huobi verantwoordelijk?

Volgens de gegevensprovider TokenAnalyst, is minstens een derde van de mysterieuze transactie afkomstig van de crypto exchange Huobi. Ook een andere gegevensprovider genaamd Glassnode vertelt dat ten minste 73 duizend Bitcoins afkomstig zijn van Huobi.

Huobi heeft gereageerd op de vragen over de mysterieuze BTC transactie:

“Omdat we over het algemeen geen informatie over transacties vrijgeven, kunnen we alleen bevestigen dat deze overdracht van geld geen betrekking had op Huobi’s eigen middelen en dat, met zo grote exchange als de onze, grote transacties zoals deze van tijd tot tijd kunnen en zullen plaatsvinden.

Ons beveiligingsteam heeft de situatie nauwlettend gevolgd en heeft geen bewijs gevonden voor enig compromis op het gebied van accountbeveiliging. Al het geld van onze klanten blijven veilig. ”


Waar komt de transactie vandaan?

Waarom vindt er ineens zo’n enorme transactie plaats? Daarover is de afgelopen veel gespeculeerd. Sommige analisten zeggen dat de fondsen gekoppeld zijn aan het institutionele beleggers platform Bakkt. Dit omdat precies op dezelfde dag het Bakkt platform deposito’s van klanten begon te accepteren.

De vraag is nu dus of het inderdaad wat te maken heeft met het Bakkt platform, of dat het een soort routine transactie was van een grote exchange.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken