vitalik buterin
Ripple

Na Charles Hoskinson zet nu ook Vitalik Buterin de aanval in op XRP

Ripple CTO David Schwartz is niet blij met de uitspraken van Vitalik Buterin over Ripple Labs en de XRP token. Schwartz haalt onder andere uit over het feit dat Buterin niet weet of pretendeert niet te weten wat het verschil is tussen Ripple en XRP. “Hij loopt al zo lang mee en begrijpt nog steeds niet of pretendeert niet te begrijpen dat Ripple een bedrijf is en XRP een digitale asset”, aldus Schwartz via Twitter.

“XRP is compleet gecentraliseerd”

De reactie van Schwartz komt na een podcast-optreden van Buterin, waarin hij XRP “compleet gecentraliseerd” noemt. Volgens Buterin heeft XRP ook nog nooit zijn excuses gemaakt voor de claims dat Bitcoin en Ethereum in controle van de Chinezen zouden zijn.

“Het lijkt erop dat de enige kwalificatie die nodig is om jezelf onderdeel van de crypto-space te noemen is om cryptografie te gebruiken en wat dingen in de datastructuur te veranderen. Dat is letterlijk wat je nodig hebt om jezelf decentraal te noemen. Je hebt niet eens decentralisatie nodig”, aldus Buterin alvorens hij over XRP begint.

“XRP is nog altijd compleet gecentraliseerde en ze hebben nog steeds hun excuses niet aangeboden voor het schrijven van documenten aan de Amerikaanse overheid, waarin ze stellen dat XRP beter is dan Bitcoin en Ethereum, omdat deze assets compleet in Chinese handen zijn”, zo gaat Buterin verder.

Schwartz reageert op deze uitspraken door te stellen dat XRP niet kan praten, omdat het geen bedrijf is. Maar Buterin doelt natuurlijk op Ripple Labs en haalt zoals zoveel mensen Ripple Labs en XRP door elkaar. Het is wellicht niet enorm respectvol, maar we kunnen hetzelfde zeggen over de acties van Ripple Labs waar Buterin naar verwijst.

Buterin is niet de enige

Overigens is Buterin niet de enige die in de clinch ligt met Ripple Labs en de XRP-gemeenschap. Eerder was het ook Cardano-oprichter Charles Hoskinson die voor woede zorgde bij de XRP-gemeenschap. Volgens Hoskinson levert XRP geen enkele technische waarde en is de gemeenschap giftig en kleinzerig.

Verder geeft hoskinson aan dat hij niets te maken heeft met XRP en dat hij geen reacties meer zal geven op zaken in relatie tot de token of Ripple Labs. Het lijkt er ook op dat de gemeenschap in kwestie iedere keer probeert te profiteren van de negatieve aandacht door een aanval in te zetten en daarmee een mediarel te starten.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13