Near
Altcoin

Near Foundation introduceert revolutionaire blockchainhandtekeningen voor cross-chain interoperabiliteit

De Near Foundation, een voorstaande non-profitorganisatie in de blockchainsector, heeft een baanbrekende ontwikkeling aangekondigd in de wereld van blockchain technologie.

Het Layer-1 Near Protocol, ondersteund door de foundation, heeft de introductie van blockchainhandtekeningen aangekondigd, waardoor gebruikers nu de mogelijkheid hebben om met hun Near-account toegang te krijgen tot meerdere blockchain-netwerken.

EigenLayer één van de eerste partners

Eigenlayer, een vernieuwend project ontwikkeld op het Ethereum-netwerk, is één van de eerste partners in dit nieuwe initiatief. Deze samenwerking draagt bij aan de versterking van het netwerk achter de blockchainhandtekeningen, dat mogelijk wordt gemaakt door een geavanceerd gedecentraliseerd ‘Multi-Party Computation’ (MPC) netwerk en beveiligd door Near’s validators.

Blockchainhandtekeningen stellen gebruikers in staat om transacties op één blockchain te ondertekenen met een privésleutel gekoppeld aan een account op een andere blockchain. Deze technologie opent de deuren naar een nieuwe wereld van cross-chain interoperabiliteit, waardoor het voor gebruikers mogelijk wordt om met een enkele wallet of account te interageren met diverse blockchain-platformen.

Mogelijkheid tot innovatieve scenario’s voor DeFi

De implementatie van blockchainhandtekeningen maakt het voor Near-accounts mogelijk om meerdere adressen te beheren over alle ondersteunde blockchain-netwerken, wat innovatieve scenario’s voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) mogelijk maakt. De Near Foundation benadrukt de potentie van deze technologie om DeFi-mogelijkheden uit te breiden naar netwerken die traditioneel niet gebaseerd waren op slimme contracten, zoals Bitcoin.

De Chain Signatures-technologie is compatibel met verschillende grote blockchain-netwerken zoals Ethereum, Cosmos, Dogecoin, Bitcoin, en XRP Ledger, en er zijn plannen om ondersteuning uit te breiden naar Solana, The Open Network, Polkadot, en meer. Een opmerkelijke innovatie binnen het Chain Signatures-initiatief is de “Multichain Gas Relayer”, die de behoefte aan specifieke gastokens van andere blockchains elimineert, waardoor gebruikers Near- of NEP-141-tokens kunnen gebruiken voor transactiekosten op elke ondersteunde blockchain.

Verbeteren van gebruikerservaring binnen cryptolandschap

De introductie van blockchainhandtekeningen is onderdeel van Near’s bredere inspanningen om de gebruikerservaring binnen het cryptolandschap te verbeteren door de complexiteit van het opereren binnen een multichain-ecosysteem te verminderen. De technologie bevindt zich momenteel in de testfase op het testnet van Near, met plannen om in de nabije toekomst naar het mainnet uit te rollen.

Ondanks een indrukwekkende groei van 1.902% in het aantal unieke actieve wallets dat gebruik maakt van Near’s Web3-applicaties, zoals gerapporteerd door DappRadar, heeft de Near Foundation recentelijk haar personeelsbestand met 40% verminderd. Verder werd het vertrek van CEO Marieke Flament in september 2023 aangekondigd, na een periode waarin ze de groei van de financiële reserves van de organisatie significant zag toenemen.

Met deze recente ontwikkelingen blijft Near Foundation vooroplopen in de evolutie van blockchain-technologie, door innovatieve oplossingen te bieden die de toegankelijkheid en interoperabiliteit van verschillende blockchain-netwerken bevorderen.

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten