Bitcoin

Nederlanders zijn geobsedeerd door ‘Bitcoin halving’

Nu de Bitcoin halving over iets meer dan 6 dagen plaats zal vinden is dit het enige waar iedereen deze week over kan praten. Uit de statistieken van Google blijkt dat vooral Nederlanders en Europeanen geobsedeerd zijn van het evenement.


De Bitcoin halving hype

Er wordt deze week enorm veel gegoogeld naar de term ‘Bitcoin halving’. Deze zoekvolumes laten zich vaak vertalen naar een groeiende adoptie van de cryptomarkt en dat is ook waarneembaar. Crypto exchanges draaien enorme volumes en daarmee lijkt de hype teruggekeerd.

Hieronder beschrijven we de vijf landen die het meest googelen naar de Bitcoin halving.


5. Oostenrijk

Oostenrijk staat altijd al bekend als een Bitcoin-nieuwsgierig land. Vandaag is te zien dat de Oostenrijkers op plek 5 staan van meest actieve zoekers.

Ondanks dat het een EU-lidstaat is, heeft Oostenrijk een zeldzame acceptatie van Bitcoin getoond die maar weinig anderen Europese landen laten zien.

Wenen is al lang de thuisbasis van toegewijde Bitcoin-bedrijven, waaronder een zogenaamde “Bitcoin-bank” die in 2017 werd geopend, samen met informatiecentrum House of Nakamoto.


4. Estland

Ook de inwoners van het kleine Estland zijn zeer geinteresseerd in de Bitcoin halving. De kleine Baltische natie staat al langer bekend als een vooruitstrevend land als het om cryptocurrencies gaat.

De e-residency-regeling heeft jaren geleden de krantenkoppen gehaald, maar het beleid van de regering moet zich nog uitbreiden tot een merkbaar toegeeflijke houding ten opzichte van Bitcoin.

Een licentieregeling voor cryptocurrency-exchanges is in gebruik, maar krijgt klachten van degenen die het proces te moeilijk vinden.

Desalniettemin zijn bewoners duidelijk op de hoogte van gebeurtenissen in de cryptocurrency-wereld, wat deze week hebben de inwoners van Estland het op drie na meest gegoogeld op de zoekterm ‘Bitcoin halving’.


3. Slovenië

Op nummer 3 staat Slovenië. Slovenië gebruikt nog steeds zijn eigen nationale fiat-valuta, de Kuna, die het over het algemeen beter presteert dan de nabijgelegen Hongaarse forint.

Ondanks dat zijn de inwoners van het land zeer geïnteresseerd in cryptocurrencies. In januari 2019 werd namelijk gemeld dat er honderden winkels in het land Bitcoin betalingen accepteren. En ook vandaag blijkt uit de statistieken dat de inwoners van het land zeer geïnteresseerd zijn in de halvering van de grootste cryptomunt.


2. Nederland

Nederland is de op één na grootste Bitcoin halving Googler. Zoals je misschien al weet is Nederland de thuisbasis van veel crypto-startups. Ondanks de enorme interesse in ons land heeft de regering vooralsnog weinig tolerantie getoond voor Bitcoin gebruik. Crypto exchanges en brokers zijn gebonden aan een aantal strenge regels. Daarnaast hebben autoriteiten de service van het bedrijf Bestmixer stopgezet om het witwassen van geld stop te zetten.

Ondanks de strenge regels zijn wij Nederlanders dus zeer geïnteresseerd in digitale valuta’s en in het bijzonder in de Bitcoin. Dit brengt ons op plek 2 in deze ranglijst.


1. Zwitserland

Misschien wel de logische nummer 1 is Zwitserland. In het land googelt nu de helft meer dan enig ander land ter wereld.

De Zwitsers staan bekend om hun tolerante houding ten opzichte van de Bitcoin en andere cryptocurrencies. De natie is ook de thuisbasis van Crypto Valley in de stad Zug. Daarnaast is ook het Libra project van Facebook geregistreerd in Zwitserland.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom