Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Nederlandse politie neemt $30 miljoen aan Bitcoin in beslag

De Nederlandse politie heeft naar verluidt meer dan 2.500 Bitcoin in beslag genomen ter waarde van ongeveer $33 miljoen. De inbeslagname volgt op de veroordeling van een Nederlands echtpaar door de Rechtbank Rotterdam op beschuldiging van witwassen.


Nederlanders wassen in 2 jaar $19 miljoen aan crypto wit

Het Nederlandse echtpaar had de afgelopen twee jaar bijna $19 miljoen witgewassen, liet het Nederlandse Openbaar Ministerie weten.

Volgens een persbericht van het OpenBaar Ministerie was de inbeslagname van de Bitcoin niet het enige dat van het paar werd afgenomen. De Nederlandse autoriteiten namen ook mobiele telefoons, harde schijven, sieraden en een voertuig in beslag.

Daarnaast had het echtpaar ook een bedrijf, waarvan €138.000 en 40.000 in beslag zijn genomen. Beide betrokken bedrijven zijn verzocht een boete van €45.000 te betalen.


Een flinke gevangenisstraf

Het echtpaar zijn inwoners van Hilversum. Het is gemeld dat beide personen Bitcoin kochten en de cryptomunt verhandelden zonder de belastingdienst hiervan op de hoogte te stellen. Bovendien kwam het paar in contact met klanten via een darkweb-marktplaats, waar het grootste deel van de Bitcoin werd verhandeld.

Het echtpaar wordt geconfronteerd met gevangenisstraffen van twee en twee en een half jaar.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten