Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Nexo CEO: Bitcoin kan makkelijk de $50K bereiken in 2020

Bitcoin kan in 2020 ‘heel gemakkelijk’ de $50.000 halen. Dit vertelde de CEO van Nexo aan de media.


Trenchev: Bitcoin is een ‘ongelooflijke aanwinst’

De Bitcoin prijsgroei is er één zoals we nooit eerder hebben gezien. Dit zei Antoni Trenchev, hoofd van het Bitcoin-leenplatform Nexo.io in een interview met Bloomberg.

“Het is een ongelooflijke activa die niet gecorreleerd is met de totale markt,” vertelde hij het. Trenchev voegde hieraan toe dat Bitcoins weg tot de $20.000 hem deed denken aan Duitse hyperinflatie na de Eerste Wereldoorlog. Zo’n enorme Bitcoin winst heeft hij pas één keer eerder gezien.

“Het levert systematisch asymmetrische rendementen op en het enige wat hier een beetje op lijkt is de stijging van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de (Duitse papiermark) in de jaren 1920.”

Als antwoord op de vraag hoeveel hoger BTC/USD dit jaar zou kunnen gaan, voorspelde Trenchev een BTC prijs van “$50.000 dollar”. Dit komt overeen met de prijsvoorspelling van CNBC-gastheer Joe Kernen, die afgelopen juli zei dat de Bitcoin prijs rond de $55.000 zal liggen door de halving.


Bitcoin stijgt na moord op Iraanse generaal

De opmerkingen van Trenchev kwamen toen Bitcoin vrijdag begon te stijgen ten opzichte van de dollar. Ondanks een reeks recente waarschuwingen, dat de Bitcoin prijs zou dalen, behaalde BTC een 24-uurswinst van 2,5%. De koers ligt nu rond de $7350 dollar.

De actie volgde op hernieuwde geopolitieke onzekerheid nadat de Amerikaanse president Donald Trump opdracht gaf tot een aanval op Iran. Hierbij kwam een hoge Iraanse generaal in de Iraakse hoofdstad Bagdad om het leven.

De vraag is nu of het een korte opleving is, of dat de prijs voor lange termijn gaat stijgen. Voor nu vertellen veel analisten nog bearish te zijn. Echter, de halving, die in mei plaats gaat vinden, is een evenement die een enorme prijsstijging kan veroorzaken.

 

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13