Bitcoin

Nieuw P2P-record voor Bitcoin-handel in Amerika

Uit een nieuwe dataset blijkt dat de peer-to-peer (p2p) Bitcoin-handel in Amerika een nieuw record heeft gevestigd.


Groei P2P-marktplaatsen

Zo is er in de afgelopen 7 dagen voor circa $29 miljoen verhandeld via P2P-marktplaatsen zoals LocalBitcoins en Paxful. Hierbij is het meeste verhandeld via het Paxful platform, waar zo’n $24 miljoen van de $29 miljoen heeft verhandeld. LocalBitcoins is hierna de grootste marktplaats, met $4.6 miljoen gedurende deze week.

Ook is er een enorme groei geweest in de P2P-handel in Noord Amerika. Zo heeft de Sub-Sahara (Afrika) een wekelijkse handel van $13.6 miljoen verhandeld over deze 7 dagen.

In Nigeria lijkt het zelfs nog populairder te zijn. Zo breken zij al weken achter elkaar volume-records. Het land is gegroeid tot de op 1 na grootste nationale P2P Bitcoin-markt. Per week wordt nu circa $8.76 miljoen verhandeld, wat tevens nog steeds groeit.

Ook in Venezuela groeit de P2P Bitcoin-markt. In de week voor 7 juni zag de P2P-markt in het land het wekelijkse-volume voor de tweede keer in zijn historie stijgen tot meer dan $5 miljoen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Niet overal groei

Toch maakt niet elke markt in ieder land een groei mee. Zo is de P2P Bitcoin-markt in Rusland gedaald met circa 7.5%. Een mogelijke oorzaak is dat de reguliere Bitcoin-handel in het land is gegroeid, waardoor minder mensen naar P2P-marktplaatsen gaan. Want alhoewel de P2P-markt in Rusland niet gegroeid lijkt te zijn, is de normale Bitcoin-markt in het land significant gegroeid. Al met al lijken cryptocurrencies steeds meer een weg te vinden naar massale adoptie.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom