CryptoNigeria
Exchange, Regulatie

Nieuwe crypto-licentievereisten in Nigeria kunnen lokale exchanges beperken

De recente aankondiging van de Nigeriaanse Securities Exchange Commission (SEC) over crypto-licentievereisten zou een significante impact kunnen hebben op de lokale cryptocurrency-markt, waarschuwt de Nigeriaanse crypto-analist Rume Ophi. Ondanks dat de Centrale Bank van Nigeria (CBN) de beperkingen voor Nigeriaanse banken die cryptocurrency-transacties faciliteren heeft opgeheven, zouden deze nieuwe regels het aantal operationele crypto-uitwisselingen in het land aanzienlijk kunnen verminderen.

Hoge kosten voor lokale beurzen

Rume heeft laten weten dat veel lokale beurzen waarschijnlijk niet operationeel zullen blijven vanwege de hoge kosten verbonden aan de vereiste van een minimaal gestort kapitaal van $556.620 (N500 miljoen naira). Deze vereiste zou naar verwachting vooral buitenlandse valuta ten goede komen, waardoor het evenwicht in de lokale markt verstoord wordt.

De Nigeriaanse SEC heeft in mei 2022 een uitgebreid document van 54 pagina’s gepubliceerd, getiteld “Nieuwe regels voor uitgifte, aanbiedingsplatforms en bewaring van digitale activa”. Dit document biedt een kader voor cryptocurrency-dienstverleners in Nigeria en geeft gedetailleerde instructies aan banken en financiële instellingen over de omgang met digitale activa.

Volgens de nieuwe regels moeten crypto-uitwisselingen een licentie voor een virtuele activadienstverlener (VASP) verkrijgen door te voldoen aan verschillende vereisten, waaronder aanvraagverwerking en registratiekosten.

Erg crypto-bewuste bevolking

Een recent wereldwijd onderzoek toont aan dat Nigeria, de grootste economie van Afrika, één van de meest crypto-bewuste bevolkingen ter wereld heeft. In het Cryptocurrency Geography Report 2020 van Chainalysis staat Nigeria op de achtste plaats voor crypto-adoptie en gebruikspercentage onder 154 onderzochte landen.

Ondanks deze hoge bewustwording en adoptie, heeft het verbod op financiële instellingen om crypto-uitwisselingen te onderhouden, volgens Rume, geleid tot een laag investeringspercentage in de sector. Met de opheffing van het CBN-verbod wordt echter verwacht dat buitenlandse crypto-investeringen in Nigeria zullen toenemen en de werkgelegenheid voor de lokale bevolking in Web3 en de crypto-industrie zal stimuleren.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?