Satoshi nakamoto
Bitcoin

Nieuwe informatie over de identiteit van Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto publiceerde in 2008 de Bitcoin White Paper, lanceerde vervolgens in januari 2009 het Bitcoin netwerk en verdween niet lang daarna van het toneel. Sindsdien hebben we nooit meer iets van de pseudonieme ontwikkelaar van Bitcoin gehoord en speculeert men nog altijd over de identiteit van de man, vrouw of groep die achter de digitale munt zat.

Nu lijkt er weer wat nieuwe informatie te komen uit de koker van Gene Hoffman, de CEO van het Chia netwerk.

Oude Bitcoin in beweging

De reden voor het opleven van de discussie over de identiteit van Satoshi Nakamoto is het tot leven komen van een 10 jaar oude wallet met 1.432 Bitcoin. Die Bitcoin zijn op dit moment bijna 40 miljoen dollar waard en kunnen in theorie van iemand zijn die Satoshi Nakamoto kende.

Gene Hoffman suggereert op Twitter dat Satoshi Nakamoto zomaar eens een groep mensen kan zijn. Hal Finney en Len Sassaman zijn de twee meest waarschijnlijke kandidaten om Satoshi Nakamoto te zijn, maar die zijn er allebei helaas niet meer.

Mogelijk waren zij ook allebei onderdeel van het Satoshi-team, mocht het een groep geweest zijn. Phil Zimmermannn, de ontwikkelaar van Pretty Good Privacy (PGP) staat ook vaak in het speculatie-lijstje, maar volgens Hoffman hoort hij er niet bij.

Verder suggereert een Twitter-gebruiker dat Bram Cohen ook weleens betrokken geweest kan zijn bij de bouw van Bitcoin. Hij was onderdeel van de legendarische Cypherpunk mailinglijst waar Satoshi zijn creatie voor het eerste aankondigde en een goede vriend van Len Sassaman.

Wie was Len Sassaman

Len Sassaman was een Cypherpunk die als ontwikkelaar werkte aan de encryptie voor PGP en andere open-source privacy technologie. Verder werkte hij als academisch cryptograaf met David Chaum aan P2P netwerk-onderzoek.

Hal Finney was de eerste die van Satoshi Nakamoto een transactie ontving. De eerste computer die met Satoshi verbond was die van Finney. Wat dat betreft zou hij dat ook zelf in scene gezet kunnen hebben.

Uiteindelijk blijft het echter allemaal speculatie, want Satoshi Nakamoto heeft zich 14 jaar stil kunnen houden. Er zijn mensen die menen dat dit ook maar beter is voor Bitcoin, omdat het uiteindelijk niet om een persoon, maar om het netwerk moet draaien.

Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. Goud: BTC koers van $640.000 in het verschiet?
Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC
BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers