wall street
Bitcoin

Hashdex brengt woensdag nieuwe Spot Bitcoin ETF naar de beurs

Hashdex is officieel toegetreden tot de groep van 10 andere Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, door over te stappen van een Futures ETF naar een Spot ETF. Hierdoor kan Hashdex nu rechtstreeks Bitcoin aankopen.

ETF-expert Erich Balchunas is positief over de ETF van Hashdex, op voorwaarde dat de beheerkosten van het fonds concurrerend laag blijven.

Spot Bitcoin ETF die niet alles in Bitcoin stopt?

Het bijzondere aan de ETF van Hashdex is dat niet al het kapitaal van het fonds in spot Bitcoin terechtkomt. Ze blijven ook Bitcoin futures-contracten aanhouden, cash en met cash vergelijkbare instrumenten. 95 procent gaat naar spot Bitcoin, terwijl de overige 5 procent naar de eerder genoemde instrumenten gaat.

“Sinds onze oprichting in 2018 gelooft Hashdex sterk dat Bitcoin de kans van een generatie is”, aldus Hashdex mede-oprichter en CEO Marcelo Sampaio.

“Wij zijn enthousiast om alle investeerders uit te nodigen. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om mensen die al volledig overtuigd zijn van Bitcoin, mensen die voor het eerst in willen stappen of mensen die daar juist tussenin zitten. Iedereen kan met ons mee op de lange-termijn reis om digitale assets toegankelijk te maken”, aldus de leiding van Hashdex.

Het in 2018 opgerichte Hashdex voegde zich in augustus 2023 bij de rest van de aanvragers voor een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF. In tegenstelling tot alle andere fondsen, die een controle-overeenkomst met Coinbase hebben, koopt Hashdex zijn Bitcoin van fysieke beurzen binnen de CME-markt.

Hoge managementfee

In de prospectus van Hashdex staat dat het fonds een managementfee van 0,90 procent wil hanteren. Het is nog maar de vraag of dat zal bijdragen aan het succes van het fonds. Gemiddeld ligt de managementfee bij de Spot Bitcoin ETFs namelijk op 0,30 procent en bij sommige uitgevers dus nog lager dan dat.

De hoogste fee is in handen van Graysacle, dat op jaarbasis 1,5 procent afsnoept van zijn beleggers. Dat is natuurlijk ook de reden waarom het fonds van Grayscale iedere handelsdag een gigantische hoeveelheid Bitcoin verliest aan partijen als BlackRock en Fidelity.

Eric Balchunas ziet alsnog een kans voor het fonds van Hashdex, dat onder de ticker $HODL opereert, om een stukje van de Spot Bitcoin ETF taart af te snoepen.

Nog 4 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 4 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten