Terra, luna
Altcoin

Nieuwe Terra LUNA prijs daalt met meer dan 70% na Airdrop

De maand mei begon met de ineenstorting van het oude Terra en eindigt met een wedergeboorte van het nieuwe Terra 2.0. De prijs van de nieuwe LUNA token is echter direct hard gecrasht.

LUNA airdrop gaat live

In een poging Terra nieuw leven in te blazen, hebben de oprichter en de gemeenschap een aantal voorstellen uitgewerkt. Het plan om een nieuwe chain genaamd Terra (met de token LUNA) te bouwen en de oude te hernoemen naar Tera Classic (met de token LUNC) is uiteindelijk door de meerderheid van de community aangenomen. Het plan omvatte ook de airdrop van verschillende nieuwe tokens.

Terra liet weten dat Blok 1 van de nieuwe Terra-blockchain eerder vandaag is geproduceerd. Ondertussen, uren na de lancering van de nieuwe token, zijn de prijzen met maar liefst 70% gedaald. De Terra (LUNA) koers opende tussen het prijsniveau van $17- $18 en steeg daarna even tot de $20.

Op dit moment is de prijs echter tot $5,29 gedaald. Het handelsvolume heeft een enorme stijging van 2408% gezien tot $97,5 miljoen. Volgens de Coinmarketcap bedraagt de marktkapitalisatie ongeveer $5,25 miljard. De prijs van Terra Classic is gedaald tot bijna nul.

Nieuwe LUNA prijs daalt met 70% – Bron: CoinMarketCap

1 miljard nieuwe tokens uitgegeven onder houders

Eerder kondigde Terra aan dat gebruikers die in aanmerking komen hun wallet kunnen controleren op de nieuwe Chain. Ze moeten het Phoenix-1-netwerk selecteren in hun browserextensie. Het vermeldde ook dat de levering van de Airdrop beperkt is tot slechts 1 miljard tokens. Hiervan zal 30% worden toegewezen aan de gemeenschapspool en 35% aan pre-crash LUNA-houders. Terwijl pre-crash UST-houders en post-crash LUNA-houders elk 10% worden toegewezen. Post-crash UST-houders krijgen 15% van de airdrop.

Terra voegde eraan toe dat gebruikers hun liquid LUNA kunnen gebruiken door ze in meerdere dingen te stoppen. Het kan op het Terra-station worden ingezet om beloningen te verdienen en deel te nemen aan bestuursbeslissingen.

Altcoin nieuws

Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Worldcoin kent komende 6 maanden een inflatie van 19%
Hedera Hashgraph stijgt met 100 procent: Wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?