Terra, luna daalt
Altcoin

Nieuwe Terra (Luna) token bereikt laagste punt ooit

De nieuwe Luna token is al meer dan 80% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt, die het bereikte vlak na de lancering van Terra 2, twee weken geleden.

Nieuwe dieptepunten voor Luna

De prijs van de nieuwe Luna coin heeft een nieuw dieptepunt van $3,28 bereikt. De munt is de afgelopen 24 uur met meer dan 20 procent gedaald. Na de mislukte lancering van de nieuwe Luna munt, liet de oprichter van Terraform Labs, Do Kwon, opnieuw niks van zich horen op Twitter. Ook zette hij zijn profiel op privé.

Luna 2.0, dat twee weken geleden zijn debuut maakte, zakte de eerste dag met 80% naar een prijs van ongeveer $4. Dit was het gevolg van aanzienlijke verkoopdruk.

De munt wist zich echter snel te herstellen tot bijna $12 aan de vooravond van zijn notering op Binance. Echter, de opleving was van korte duur. De Luna token daalde opnieuw razendsnel met 81%, waardoor het vandaag op zijn laagste punt ooit bevindt.

Een gigantische verkoopdruk

Na de ineenstorting van het Terra-ecosysteem begin mei, werd eind mei de nieuwe cryptomunt gelanceerd als vervanging. De munt werd gelanceerd om gebruikers te compenseren die getroffen waren door de ineenstorting van het Terra project.

Veel gebruikers kiezen er echter voor om hun airdrop onmiddellijk te verkopen in plaats van de munten vast te houden. Dit doen ze omdat ze denken dat de munt een grote kans heeft opnieuw tot $0 te crashen. Dit zorgt natuurlijk voor een grotere verkoopdruk.

Terra Classic (LUNC), de oude munt, is ook 15% gedaald en handelt momenteel op slechts $0.00006. TerraClassicUSD (USTC), de mislukte algoritmische stablecoin waarvan de ontkoppeling het hele ecosysteem ten val bracht, wordt momenteel voor slechts één cent verhandeld.

De voor dood achtergelaten cryptocurrencies blijven ondanks de dramatische prijsprestaties redelijk populair onder investeerders die graag een gokje willen nemen.

Altcoin nieuws

Kan cryptomunt Toncoin (TON) herstellen van zijn zware koersval?
Stripe zet volledig in op cryptocurrency met nieuwe Avalanche integratie
Santiment: Dieptepunt voor Ethereum transactiekosten wijst op altseason
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’