Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

Nog 11 dagen tot de Bitcoin Halving: Wat gaat dit betekenen voor de cryptomarkt?

De Bitcoin (BTC) halving komt nu echt heel dichtbij. Op 20 april gaat het namelijk gebeuren. Maar wat gaat de halving betekenen voor de crypto markt?

Op lange termijn is de halving uiteraard gunstig. Bitcoin wordt immers schaarser. Maar direct rond de halving zouden de crypto markten nog wel eens volatiel kunnen worden. Dit zegt Arthur Hayes, de mede-oprichter van BitMEX, in een blogpost.

Hayes maakt zich zorgen op korte termijn

De strekking van Hayes’s verhaal is dat de tweede helft van april slechte weken zullen zijn voor crypto assets. Hierna, in mei, zal de gevarenzone achter de rug zijn, en kunnen we ons gaan opmaken voor ‘de echte bullmarkt’, aldus Hayes. Maar waar is Hayes precies bang voor op korte termijn?

Hij zegt dat iedereen verwacht dat de halving crypto koersen zal laten stijgen. De halving is namelijk een bullish ‘narrative’. Maar wanneer iedereen één bepaalde uitkomst verwacht, dan gebeurt meestal het tegenovergestelde, zegt Hayes. Dit is ook exact de reden waarom Hayes denkt dat de crypto koersen rond de halving juist zullen dalen. Hij is zich er echter van bewust dat hij het mis kan hebben. 

Kan de markt mijn pessimistische verwachtingen tegengaan en blijven stijgen. Jazeker. Ik ben in principe zeer bullish over crypto, dus ik heb het graag fout.

– Arthur Hayes

Een andere reden waarom Hayes tot begin mei op zijn handen zal zitten is de dollar liquiditeit in het restant van april. In de tweede helft van april moeten Amerikanen namelijk belasting betalen. Dit zal liquiditeit wegnemen en de financiële markten onder druk zetten.

Vanaf 1 mei begint “de echte bullmarkt”

Hayes is van mening dat het op de korte termijn verstandiger is om een afwachtende houding aan te nemen en te observeren hoe de situatie zich ontvouwt. Hij beschouwt deze strategie als een vorm van risicobescherming.

Door zich tot begin mei afzijdig te houden, beschermt hij zich tegen mogelijke volatiliteit op de markten. Voor de langere termijn, dus vanaf begin mei, verwacht hij dat een toename in de liquiditeit van de dollar de cryptomarkten significant zal stimuleren. De komende weken zullen uitwijzen of Hayes’ voorspellingen correct zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten