Hack Nieuws

Hack Nieuws

Noord-Koreaanse Bureau 121 heeft 6.000 hackers in dienst

Naar verluidt heeft een Noord-Koreaans groep onder de naam ‘Bureau 121’ 6.000 hackers in dienst. Deze hackers werken naar verluidt voor de Noord-Koreaanse regering en zijn gestationeerd in meerdere landen, waaronder China, India, Maleisië, Rusland en Wit-Rusland.


North Korean Tactics

Dit blijkt uit een rapport van het Amerikaanse leger nadat zij uitvoerig onderzoek hebben uitgevoerd. Het rapport heeft de naam ‘North Korean Tactics‘ gekregen. Naar verluidt houdt Bureau 121 toezicht over 4 divisies voor de begeleidingseenheden voor cyberoorlogvoering van het land.

Tevens wordt uit het rapport duidelijk dat er niet enkel cyberaanvallen vanuit Noord-Korea worden gelanceerd. Een belangrijke reden hiervoor is dat het land de benodigde IT-infrastructuur mist om dergelijke grootschalige campagnes überhaupt uit te voeren.

Naar verluidt werken er al circa 1.700 personen voor de ‘financiële misdaadafdeling’ dat werkt onder de naam ‘Bluenoroff Group’. Zij focussen zich voornamelijk op langetermijnbeoordelingen en maken zoeken naar mogelijke kwetsbaarheden van vijandelijke netwerken. Mochten deze kwetsbaarheden gevonden worden, maken zij hier vervolgens misbruik van.


De Lazarus Group

De misschien wel beroemdste hackers-groep is de ‘Lazarus Group’, bekend van de beruchte ‘WannaCry’-malware. Tevens hebben zij vanaf 2016 meerdere hacks uitgevoerd op diverse cryptocurrency exchanges en zijn ook phishingcampagnes door hun opgezet dat aan cryptocurrencies gekoppeld kunnen worden. De bekende hackers-groep zat ook achter de beruchte Sony Pictures hack van november 2014.

Met een missie om sociale chaos te creëren door vijandelijke kwetsbaarheden in netwerken te misbruiken mocht het regime hier opdracht voor geven, staat de hackers-groep niet hoog in het vaandel. Hoeveel hackers er precies voor deze groep actief zijn, is niet achterhaald in dit onderzoek.

Momenteel worden cybercriminelen uit Noord-Korea verdacht van het gebruik maken van op privacy-gerichte, onvindbare, cryptocurrencies om gestolen fondsen om te zetten in contant geld. Mogelijk om de opgelegde sancties tegen het land te omzeilen.


Hackers Noord-Korea

Noord-Korea staat er om bekend om diverse hackers-groepen in dienst te hebben. Het is dan ook zeker niet de eerste keer dat het land om deze reden in het nieuws komt.

Recentelijk werd bekend dat gedurende de wereldwijde COVID-19-pandemie een phishingcampagne was opgezet door een groep hackers dat naar verluidt in dienst was voor het land. Het doel? Stelen van Bitcoin (BTC). Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Tevens zou een bedrag van circa $100 miljoen zijn witgewassen door China, in opdracht van Noord-Korea. Dit in de periode tussen 2017 en 2019. Verwacht wordt dat dit wordt gedaan om opgelegde sancties tegen het land te omzeilen. Wil jij meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier. Hierdoor wordt het land vaker benoemd bij cryptocurrency gerelateerde hacks.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten