Bitcoin crash
Bitcoin

‘Normale daling’ Bitcoin veroorzaakt $256 miljoen aan liquidaties

De koersdaling van Bitcoin van 4 procent over de afgelopen 24 uur veroorzaakte 256 miljoen dollar aan long-liquidaties. Analisten zijn er echter van overtuigd dat deze koersdaling niet ongewoon is voor Bitcoin. “Tot nu toe is dit een normale daling. Sterker nog, we hebben meerdere dalingen van 20 tot 22 procent gehad deze cyclus”, aldus Benjamin Cowen.

Chaos is goed voor Bitcoin

MicroStrategy bestuursvoorzitter Michael Saylor, die persoonlijk en bedrijfsmatig all-in op Bitcoin is, claimt op Twitter het volgende over de dalingen: “Chaos is goed voor Bitcoin.”

Hiermee doelt Saylor uiteraard op de ellende die momentee plaatsvindt in de wereld. Oorlogen zijn duur en kunnen over het algemeen alleen worden gefinancierd met de geldprinter.

Dat is natuurlijk bullish voor Bitcoin. Hoe meer overheden naar de geldprinter grijpen, hoe beter de situatie wordt voor Bitcoin. Zorgen om de bullmarkt hoeven we ons volgens de pseudonieme Rekt Capital niet te maken.

“Bitcoin zal diep genoeg dalen om jou ervan te overtuigen dat de bullmarkt voorbij is en hervat daarna zijn opwaartse trend”, aldus Rekt Capital.

$319,15 miljoen aan liquidaties

De plotselinge koersdaling veroorzaakte een totaal van 319,15 miljoen dollar aan liquidaties van hefboomposities in Bitcoin over de afgelopen 24 uur. Volgens de data van CoinGlass ging het in totaal om 256,58 miljoen dollar aan long-posities en 62,58 miljoen dollar aan short-posities.

Handelaren lijken zich voor te bereiden op meer koersdalingen. Als de Bitcoin koers weet op te stijgen tot 67.000 dollar na deze ellende, dan zouden 1,05 miljard dollar aan short-posities geliquideerd worden.

Heel veel mensen verwachten momenteel dus koersdalingen voor Bitcoin. Zou dit dan het moment zijn waarom we weer omdraaien of krijgen we echt nog meer dalingen als gevolg van de ellende tussen Israël en Iran?

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 61.300 dollar en lijkt de boel weer “redelijk” te stabiliseren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten