Bitcoin

Novogratz: Jongeren zullen Bitcoin kopen van hun stimuleringscheques

Analist Mike Novogratz beweert dat veel mensen Bitcoin hebben gekocht na de laatste ronde federale stimuleringscheques en denkt dat ze dat waarschijnlijk weer zullen doen.


Cheque gaat rechtstreeks richting Bitcoin

Temidden van een lange strijd over de vraag of burgers van de Verenigde Staten hun stimuleringscheques van $2.000 zullen krijgen om hen te helpen de economische gevolgen van de COVID-19-pandemie te doorstaan, heeft Mike Novogratz voorspeld over wat het nieuws zou kunnen betekenen voor de aandelen- en cryptomarkten.

Een nieuwe ronde van stimuleringscheques van elk $2.000, onlangs goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden, zou vanuit het perspectief van Novogratz goed nieuws voor de crypto- en aandelenmarkt kunnen zijn. Nu de Senaat omgegooid is na de tweede verkiezing in Georgia, merkte hij op dat:

“Veel van die stimulus zal zijn weg vinden naar de crypto en aandelen-markten. Eén van de meest unieke dingen van de vorige keer was te zien hoeveel mensen Bitcoin kochten met het exacte stimulusbedrag.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De markt gaat omslaan

Toch baart de enorme groei op de crypto en aandelenmarkt wel een beetje zorgen bij de analist. “Je moet uitkijken voor de scheurtjes. Op een dag zullen de markten hard omslaan. Ik weet alleen niet wanneer dat zal gebeuren,” zei hij.

Eerder schreef Novogratz de ongekende prijsstijgingen van Bitcoin toe aan grote institutionele instellingen die massaal Bitcoins kochten. Ook wees hij op PayPal’s acceptatie van Bitcoin en acties van grote Amerikaanse verzekeraars. 

Bitcoin nieuws

Amerikaanse handelsfirma investeert $1 miljard in Spot Bitcoin ETFs
‘Financieel systeem verouderd maar crypto is ook geen oplossing’
Crypto analist ziet 2 zeer positieve indicatoren voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC