nvidia
Beurs

Nvidia aandeel volatieler dan Bitcoin en Ethereum

Het toonaangevende technologiebedrijf Nvidia (NVDA) heeft de afgelopen jaren indruk gemaakt door zelfs even het grootste bedrijf ter wereld te zijn in termen van marktkapitalisatie. Sinds november 2022 zijn de aandelen met meer dan 1000% gestegen.

Echter, de aandelen hebben onlangs een forse correctie ondergaan, met een daling van ongeveer 26% sinds hun hoogste punt van $140 vorige maand.

Nvidia volatieler dan Bitcoin en Ether

Volgens het analyseplatform Fintel heeft de recente daling van Nvidia-aandelen ertoe geleid dat deze volatieler zijn geworden dan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

De 30-daagse geïmpliceerde volatiliteit, een maatstaf voor de verwachte prijsbewegingen van een aandeel of activum over een periode van dertig dagen, is voor Nvidia gestegen van 48% naar 71%. Ter vergelijking, de volatiliteit van BTC is gedaald van 68% naar 49%, en die van ETH van 70% naar 55%. Dit is opvallend, aangezien crypto doorgaans bekend staat om zijn hoge volatiliteit.

Hedging activiteiten

De toegenomen volatiliteit van Nvidia wordt toegeschreven aan hedging-activiteiten. Marktmakers en beleggers proberen hun risico’s te beperken door snel in en uit posities te stappen op basis van prijsveranderingen. Deze activiteiten versterken vervolgens de prijsschommelingen van het aandeel.

AI-aandelen in de problemen?

De daling van Nvidia’s aandelen lijkt een breder effect te hebben op de AI-markt. Ook Micron Technology, een prominente chipmaker, zag zijn aandelen vorige maand met 8% dalen na tegenvallende omzetverwachtingen. Deze correctie roept vragen op over de houdbaarheid van de AI-hype.

Beleggers die eerder in nieuwe technologieën zoals AI investeerden, overwegen mogelijk hun kapitaal te heralloceren naar andere technologieën, waaronder Bitcoin. Waar Bitcoin voorheen weinig concurrentie had, hebben bedrijven zoals Nvidia de investeringskeuzes van beleggers veranderd. De huidige daling in de AI-sector kan ervoor zorgen dat kapitaal terugvloeit naar Bitcoin, wat op de lange termijn gunstig kan zijn voor de cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt