nvidia
Beurs, Bitcoin

Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen

De Amerikaanse beurs kleurde gisteren rood en met name de techbeurs had het zwaar te verduren. Ook de S&P 500 had zijn slechtste dag sinds december 2022 met een daling van 2,3% op woensdag. Het aandeel van Tesla daalde met 12%, Nvidia daalde 6,80% en de Nasdaq 100 viel met 3,7% omlaag.

Waarom daalt de beurs?

Door de extreme koersstijgingen van de afgelopen maanden waren de verwachtingen gigantisch. Zelfs als bedrijven prima kwartaalcijfers publiceren, is dat niet voldoende om de hoge koersen te verantwoorden. De cijfers moeten fantastisch zijn en het liefst meer dan dat.

Nu lijkt de winstgroei voor de techreuzen wat te dalen en dat zien we meteen terug in de koersen op de beurs. De komende weken worden interessant: gaan investeren de dip kopen terwijl steeds meer grote techbedrijven hun kwartaalcijfers publiceren?

Apple, Microsoft, Amazon en Meta staan voor volgende week op het programma. “Alle goede dingen moeten een keer tot een einde komen. Maar dit is niet het einde van de wereld voor de Amerikaanse aandelenmarkt”, aldus Jay Woods van Freedom Capital Markets tegenover Bloomberg.

Met deze koersdaling komt voor de S&P 500 de langste reeks zonder dagelijkse daling van tenminste 2% sinds 2007 ten einde.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Voor de Bitcoin koers is dit ook geen goed nieuws, zo blijkt wel uit de koersdaling die we vandaag weer zien. Toch blijft Bitcoin zich redelijk stabiel houden in vergelijking met partijen als Tesla, maar ook Nvidia, Microsoft, Apple, Google, Amazon en Meta.

Stuk voor stuk daalden de techreuzen harder dan de daling van -1,78% die Bitcoin momenteel laat zien. De Bitcoin koers klokt momenteel binnen op 64.200 dollar en staat daarmee nog in een zone waarvoor we ons niet meteen zorgen hoeven te maken.

Als Bitcoin hierna opnieuw onder de 60.000 dollar duikt, kan er een langere periode van dalende koersen volgen. Dat zou na de opleving van de afgelopen weken zonde zijn. Veel zal dus afhangen van de kwartaalcijfers van de techreuzen, die wellicht niet meer aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?