Ripple

ODL-oplossing Ripple kan afzonderlijk van XRP-infrastructuur werken

Ripple’s CTO, David Schwartz, heeft via het sociale netwerk van Twitter een toelichting gegeven op hun On-Demand Liquidity (ODL)-oplossing. Via deze oplossing kunnen gebruikers direct grensoverschrijdende betalingen verrichten, ongeacht naar welk land deze betaling is.


Focus Ripple

Ripple focust zich op misschien wel één van de grootste tekortkomingen bij het traditionele bankensysteem door de noodzaak van voorfinanciering in zijn geheel weg te nemen. Dit deden zij eerst met het product onder de naam xRapid en kan vrijwel direct diverse fiat-valuta’s gebruiken. Vervolgens wordt de XRP-token hierbij ingezet om de transactie te voltooien.

Volgens Schwartz, die antwoord geeft op een terechte vraag op Twitter, kan ODL ook functioneren wanneer er een ‘stuk wordt uitgesneden’. Hiermee geeft Ripple’s CTO aan dat er niet per se een fiat-naar-fiat-transactie hoeft plaats te vinden.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


ODL vertrouwde oplossing

ODL heeft zich al bewezen als vertrouwde oplossing. Hierdoor vertrouwen diverse Ripple-partners, waaronder MoneyGram van Telegram op de oplossing voor het overboeken van geld. Ripple heeft inmiddels diverse ODL-corridors in Australië, in de Filippijnen en in Mexico. Gezamenlijk bereiken zij zeer regelmatig nieuwe all-time-highs wanneer gekeken wordt naar transactievolumes.

Er wordt verwacht dat er een nieuwe Ripple-corridor aankomt dit jaar, met het oog op Brazilië en andere Latijns-Amerikaanse landen. Wanneer dit echter precies gebeurt dit jaar is nog onbekend, verwacht wordt dat dit rondom november/december 2020 zal zijn afgerond.