OKXF1
Blockchain

OKX breidt samenwerking met McLaren Racing in Formule 1 uit

In een recente ontwikkeling in de wereld van de Formule 1, heeft cryptocurrency exchange OKX de samenwerking met McLaren Racing uitgebreid. Deze stap zorgt ervoor dat het OKX-logo prominent zichtbaar zal zijn op de raceauto’s van McLaren gedurende het Formule 1-seizoen van 2024.

OKX-logo op auto’s voor 20 van de 24 races

Voor 20 van de 24 races van het aankomende seizoen zal het OKX-logo te bewonderen zijn op de zijpanelen van de F1-wagens van McLaren. De auto’s zullen een kleurstelling hebben die is geïnspireerd op het ‘Stealth Mode’-ontwerp van OKX en McLaren, een design dat eerder te zien was tijdens de Grand Prix van Singapore en Japan in 2023.

Haider Rafique, de hoofdmarketingfunctionaris van OKX, gaf aan dat de uitbreiding van de sponsorovereenkomst met McLaren een logische vervolgstap was. Dit vanwege de aanzienlijke verhoging van de merkbekendheid die OKX heeft bereikt door de samenwerking. De sidepods van de raceauto’s worden gezien als een zeer zichtbare locatie voor reclame, wat ze tot een uitstekende plek maakt voor advertenties van teampartners.

Indrukwekkende resultaten

Rafique benadrukte ook de indrukwekkende resultaten van de samenwerking, waarbij OKX een aanzienlijke hoeveelheid tv- en online exposure genoot. Dit heeft bijgedragen aan het verhogen van de merkbekendheid en herkenning van OKX, met meer dan drie miljard impressies.

De overeenkomst stelde OKX ook in staat om toegang te krijgen tot de fanbase van McLaren door exclusieve evenementen. Een voorbeeld hiervan was het persoonlijke OKX Race Club-evenement tijdens de Grand Prix van Singapore in 2023, waar coureur Lando Norris aanwezig was. Dit evenement trok meer dan 7.000 bezoekers en resulteerde in de creatie van 3.000 OKX Web3-wallets, wat de waarde van dergelijke activaties onderstreept.

Rafique gaf verder aan dat OKX streeft naar een langetermijnpartnerschap met McLaren. Hij ziet de samenwerking tussen McLaren en OKX als potentieel decennialang en generatiegebonden, met als doel om de hedendaagse jeugd OKX en Web3 te laten associëren met F1 en McLaren.

Alhoewel de financiële details van de overeenkomst niet zijn onthuld, bevestigde de OKX-directeur dat de sidepod-branding aanwezig zal zijn in de komende racekalender.

Groeiende crypto-betrokkenheid binnen F1 wereld

OKX onderscheidt zich als één van de weinige cryptocurrency-exchanges die betrokken zijn bij sponsor- en advertentieovereenkomsten met F1-teams. Dit wijst op een groeiende betrokkenheid van de cryptocurrency-sector in de Formule 1, een trend die ook zichtbaar is bij andere teams en sponsors zoals Crypto.com.

Deze uitbreiding markeert een belangrijk moment in de relatie tussen de cryptocurrency-industrie en de wereld van de Formule 1, waarbij beide partijen profiteren van de toenemende populariteit en zichtbaarheid van elkaar’s platforms.

Blockchain nieuws

Chainalysis opent regionaal hoofdkantoor in Dubai om innovatie in crypto-industrie te stimuleren
Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC