s
Bitcoin

Ook Michael Saylor pleit voor een Amerikaans Bitcoin reserve

De Bitcoin Conference 2024 is in volle gang, met tal van prominente voorstanders van Bitcoin (BTC) die hun visie delen tijdens het evenement in Nashville.

Een van de sprekers is Michael Saylor, medeoprichter en voorzitter van MicroStrategy. Hoewel zijn bedrijf momenteel de grootste publieke bezitter van Bitcoin is, zou Saylor graag zien dat een andere partij, de Amerikaanse overheid, deze positie inneemt.

‘Amerika moet meer Bitcoin bezitten’

“De Amerikaanse overheid zou de meerderheid van de Bitcoin in de wereld moeten bezitten,” zei Saylor tijdens zijn toespraak.

Volgens Saylor zou de Amerikaanse overheid meer dan 10,5 miljoen Bitcoin moeten bezitten om de meerderheid van alle ooit geminede Bitcoin in handen te hebben. Momenteel bezit de overheid 208.898 BTC, voornamelijk verkregen door inbeslagnames, met een totale waarde van ongeveer $14 miljard. Dit is slechts een fractie van de benodigde hoeveelheid volgens Saylor.

Saylor voorspelt dat de marktkapitalisatie van Bitcoin tegen 2045 kan groeien naar $280 biljoen, wat een enorme stijging zou betekenen ten opzichte van de huidige waarde. Dit zou betekenen dat één Bitcoin meer dan $5 miljoen waard kan zijn. Eerder voorspelde Saylor al dat de marktkapitalisatie $100 biljoen kan bereiken.

Komt er een Amerikaanse Bitcoin reserve?

Met zijn uitspraak wordt het idee van een Amerikaanse Bitcoin-reserve opnieuw aangewakkerd. Eerder sprak Robert Kennedy Jr., de onafhankelijke presidentskandidaat en fervent voorstander van Bitcoin, zich al uit voor een nationale Bitcoin-reserve. Hij noemde dit een van de eerste maatregelen die hij zou nemen als hij president zou worden.

Senator Cynthia Lummis bevestigde tijdens de conferentie dat de Verenigde Staten onder een regering van Trump inderdaad een Bitcoin-reserve zullen opbouwen. Dit zou beginnen met de 220.000 BTC die het land momenteel bezit, welke volgens Trump en Lummis nooit verkocht zullen worden.

Lummis voegde hieraan toe dat de overheid van plan is om binnen vijf jaar 1 miljoen Bitcoin aan te kopen. Als dit scenario werkelijkheid wordt, zouden de gevolgen voor Bitcoin en de cryptosector enorm zijn, met waarschijnlijk een grote koersstijging als gevolg. Dit roept echter ook vragen op over de centralisatie van het Bitcoin-netwerk. Hoe wenselijk is het dat één partij, in dit geval de Amerikaanse overheid, zoveel Bitcoin bezit?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’