hoskinson
Cardano

Oprichter van Cardano Weerlegt Schaalbaarheidsproblemen van Hydra

Charles Hoskinson, de oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, heeft in een YouTube-video uitleg gegeven over de layer 2 schaalbaarheidsoplossing genaamd Hydra. Hoewel de Cardano-gemeenschap zich zorgen maakt over de schaalbaarheid van het platform, stelt Hoskinson dat deze zorgen ongegrond zijn.

Wat is Hydra?

Hydra is ontwikkeld om de transactiesnelheid van Cardano te verbeteren en de kosten te verlagen. Het eerste protocol van Hydra, genaamd Hydra Head, dient als fundament voor meer geavanceerde systemen die gebruik maken van isomorfe, multi-party state-kanalen.

Dankzij deze isomorfe techniek hebben transacties in een Hydra Head dezelfde capaciteiten als die op de hoofdketen van Cardano. Met de hulp van actieve online deelnemers worden Hydra Heads opgezet en verrijkt met nog niet gebruikte transactie-outputs van de hoofdketen. Hierdoor verbetert de schaalbaarheid van de Cardano blockchain en neemt de efficiëntie van de gedecentraliseerde apps toe.

De toelichting van Hoskinson

Volgens Charles Hoskinson zijn de zorgen over Hydra voornamelijk gebaseerd op misinformatie en een gebrek aan begrip van hoe Hydra functioneert. Veel mensen beoordelen blockchain platformen puur op transactiesnelheid. Hoskinson benadrukt echter dat dit een vertekend beeld geeft, zeker als het gaat om Cardano. In tegenstelling tot veel andere blockchains, kan een enkele transactie bij Cardano naar meerdere adressen tegelijk versturen, wat in bepaalde situaties zeer efficiënt is.

Hij wijst erop dat enkel focussen op transacties per seconde (TPS) geen volledige indicatie geeft van een blockchain’s capaciteiten. In de video legt Hoskinson uit dat hij meer waarde hecht aan de mogelijkheid om complexe transacties te verwerken, zoals die van non-fungible tokens (NFT’s), gedecentraliseerde exchanges (DEX) en ingewikkelde smart contracts.

Wetenschappelijke aanpak

In de video legt Charles de nadruk op het unieke ontwikkelproces van Cardano. Het platform onderscheidt zich door een diepe toewijding aan onderzoek. Cardano’s ontwikkeling is opgedeeld in vijf tijdperken, waarbij elk tijdperk zich focust op een bepaald aspect van blockchain-innovatie. Door zich te richten op peer-reviewed onderzoeken, verhoogt Cardano zijn geloofwaardigheid. Deze combinatie van wetenschappelijke nauwkeurigheid en voortdurende innovatie maakt Cardano onderscheidend in de wereld van blockchain.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht ADA of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Cardano (ADA) beleeft opmerkelijke stijging: TVL bereikt hoogste niveau sinds Maart 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers