hoskinson
Cardano

Oprichter van Cardano wil Coindesk kopen

De Digital Currency Group, het moederbedrijf van de populaire nieuwssite CoinDesk, wil de bekende nieuwssite verkopen. Dat maakte The Wall Street Journal woensdag bekend. Volgens de WSJ behoort zowel een volledige als een gedeeltelijke overname tot de mogelijkheden. Nu blijkt dat de oprichter van Cardano in ieder geval geïnteresseerd is om CoinDesk over te kopen.

Waarom staat Coindesk te koop?

Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van CoinDesk en Genesis, kampt met financiële problemen. Dit komt mede door de recente faillissementsaanvraag van Genesis. Als gevolg hiervan heeft DCG besloten om de verkoop van een van haar bedrijven te overwegen. Uit een eerder bericht die Newsbit heeft geplaatst blijkt dat Coindesk minimaal 200 miljoen dollar op moet leveren. Volgens sommigen is dat bedrag zelfs al geboden.

Gaat de oprichter van Cardano de nieuwssite kopen?

De vraag die iedereen zich nu stelt is natuurlijk welke partij de grote nieuwssite gaat kopen. Op 19 januari toonde de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson via een tweet in ieder geval interesse in de overname van CoinDesk. In een YouTube-livestream verklaarde hij echter wel dat de vraagprijs van 200 miljoen dollar te hoog vond en dat hij een beslissing zou nemen nadat hij de financiële situatie van het bedrijf heeft beoordeeld.

$200 miljoen vind ik een beetje te duur”, zei hij. “Ik zou het wel kunnen betalen als ik het echt zou willen.”

CoinDesk heeft tot op heden nog geen commentaar gegeven op de interesse van Hoskinson.

Cardano (ADA) prijs schiet omhoog

Of het er nou mee te maken heeft of niet, de prijs van de ADA token presteert vandaag uitermate goed. De Cardano koers is in de afgelopen 24 uur tijd namelijk met meer dan 9 procent gestegen, waardoor 1 token nu $0,3772 waard is. Daarmee is het één van de best presterende grote cryptomunten van vandaag.

Cardano nieuws

Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Volgens oprichter Hoskinson is Cardano een must-have voor iedereen
Cardano (ADA) in de lift: Groei en vernieuwing trekken aandacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie