Ripple

Oprichter van Ripple Identificeert het Verenigd Koninkrijk als Toekomstig Bolwerk voor Crypto-ondernemingen

Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple, heeft meermaals kritiek geuit op de wijze waarop Amerika regelgeving rondom cryptovaluta vormgeeft. Ripple zelf heeft veel tegenwind ervaren en is al jaren verwikkeld in een juridisch gevecht waarbij XRP ervan beschuldigd wordt onrechtmatig als effect verkocht te zijn. Recentelijk heeft Larsen het Verenigd Koninkrijk (VK) aangeduid als het ‘Silicon Valley van Europa’.

Larsen voorziet dat het VK in de komende jaren zich zal ontwikkelen tot een centrum voor technologische en financiële innovatie, vergelijkbaar met het Amerikaanse Silicon Valley, waar de grootste techbedrijven ter wereld gevestigd zijn. Ripple overweegt om uit te breiden naar Londen vanwege de vooruitstrevende houding van de stad ten aanzien van fintech en cryptovaluta. Susan Friedman, hoofd beleid bij Ripple, heeft de proactieve aanpak van de Britse overheid geprezen. Volgens haar zijn de initiatieven rondom Central Bank Digital Currencies (CBDCs) en de betrokkenheid van de Bank of England bij het digitale pond project belangrijke ontwikkelingen.

Engelse politiek maakt crypto plannen bekend

Het streven om de volgende wereldwijde technologiehub te worden, wordt ook gedeeld door verschillende politieke figuren in het VK, waaronder kanselier James Hunt. Hunt heeft een plan ontwikkeld waarin hij het land ziet transformeren tot de ultieme locatie voor technologie- en financiële bedrijven, met als doel de grootste economie van Europa te worden.

De kanselier heeft zijn visie voorgelegd aan grote spelers in de sector, zoals Apple, Google en Meta (het voormalige Facebook). Om investeringen aan te trekken, heeft Hunt in het kader van ondernemerschap ook de promotie van lagere belastingen voorgesteld.

CEO Ripple spreekt zich ook uit

Onlangs uitte Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zijn bezorgdheid over de restrictieve regelgeving in Amerika voor blockchain- en crypto-startups. Tijdens een panelgesprek in Singapore benadrukte hij de strikte benadering van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en raadde hij aanstaande crypto-ondernemers aan om alternatieve locaties zoals Singapore, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten en het VK te overwegen voor hun projecten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken