ripple xrp
Ripple

Optimistische voorspellingen: Kan XRP stijgen naar $100 of zelfs $500?

Ripple heeft de afgelopen maanden een turbulente periode doorgemaakt. Hoewel het erop leek dat de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bijna afgerond was, besloot de SEC in beroep te gaan.

Deze aanhoudende juridische strijd heeft op de korte termijn negatieve impact gehad op XRP. Desondanks blijven veel beleggers optimistisch over de lange termijn, met voorspellingen die variëren van realistische koersdoelen tot ambitieuze schattingen van $100 en zelfs $500.

XRP koersverwachtingen

Analist Levi Rietveld behoort tot de groep die zeer optimistisch is over XRP. Hij voorspelt dat XRP een waarde van $100 kan bereiken als Bitcoin (BTC) de verwachte grens van $1,5 miljoen passeert, zoals voorspeld door MicroStrategy-voorzitter Michael Saylor. Mocht Rietvelds voorspelling uitkomen, dan zou dat een stijging van ruim 18.000% betekenen ten opzichte van de huidige XRP-prijs van ongeveer $0,55.

Edoardo Farina, hoofd van sociale adoptie bij XRP Healthcare, is zelfs nog positiever. Hij stelt dat een XRP-prijs van $500 zeker mogelijk zou kunnen zijn. Een van $500 zou een indrukwekkende stijging van meer dan 90.800% betekenen binnen vijf jaar.

Hoe realistisch zijn deze voorspellingen?

Of deze voorspellingen werkelijkheid worden, blijft onzeker. Om zulke hoge prijzen te bereiken, zou XRP een marktkapitalisatie van $5,7 biljoen (bij een prijs van $100) en zelfs $28,45 biljoen (bij $500) moeten behalen.

Ter vergelijking: de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt slechts $1,35 biljoen. Voor XRP om deze waarderingen te bereiken, zou het brede mainstream adoptie moeten realiseren en zijn belofte waarmaken als de meest efficiënte en schaalbare oplossing voor grensoverschrijdende betalingen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Analist: ‘Waarom is iedereen zo bullish op XRP terwijl de belangrijkste weerstand nog steeds niet is doorbroken?’
Elon Musk verrast XRP-investeerders met opmerkingen over Ripple, CEO Garlinghouse reageert
Chris Larsen doneert $10 miljoen in XRP aan campagne van Kamala Harris
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk