DeFi
Hack

ParaSwap pakt kritieke kwetsbaarheid aan en geeft crypto terug aan gebruikers

In een recente ontwikkeling binnen de gedecentraliseerde financieringssector (DeFi), heeft de aggregator ParaSwap actie ondernomen na het ontdekken van een kritieke kwetsbaarheid in zijn nieuw uitgerolde AugustusV6 slimme contract.

Het platform heeft aangekondigd dat het succesvol crypto-activa heeft teruggegeven aan de getroffen gebruikers, na het probleem te hebben aangepakt dat vorige week aan het licht kwam.

Alle veiliggestelde activa zijn teruggegeven aan eigenaars

Het DeFi-platform deelde op 24 maart een update via X, waarin het verklaarde dat alle activa die door white hat-hackers veiliggesteld konden worden, zijn teruggegeven aan de eigenaars. Bovendien heeft ParaSwap de toegangsrechten voor het AugustusV6 contract ingetrokken om verdere exploitatie te voorkomen.

Ondanks de snelle actie van het platform, hebben 213 adressen de toegangsrechten tot het foutieve contract nog niet ingetrokken. Het intrekken van een slim contract betekent in essentie het uitschakelen of beëindigen van zijn functionaliteit op de blockchain, waarmee voorkomen wordt dat het toegang kan krijgen tot gebruikerstokens en -wallets.

ParaSwap onthulde de kwetsbaarheid kort na de lancering van het AugustusV6 contract op 18 maart, met het doel om token swaps te verbeteren en overdrachtskosten te verlagen. Een tijdige ingreep van white hat-hackers voorkwam een aanzienlijk verlies van activa.

Uitgebreid rapport ingediend om onderzoek te starten

Naast het teruggeven van de fondsen, heeft ParaSwap een uitgebreid rapport over de kwestie ingediend bij de autoriteiten om een onderzoek te starten. Het platform werkt nauw samen met blockchain-analyse- en beveiligingsbedrijven zoals Chainalysis en TRM Labs om de hackeradressen te identificeren en de beweging van gestolen fondsen te traceren.

Het team heeft on-chain berichten gestuurd naar de geïdentificeerde hackeradressen, met het verzoek de gestolen activa terug te geven. ParaSwap heeft een deadline gesteld tot 27 maart voor de hackers om te reageren, waarna het platform dreigt met strafrechtelijke, juridische en administratieve acties om de fondsen te herstellen. Volgens de eerste bevindingen waren de verliezen beperkt tot $24.000 voordat de kwetsbaarheid werd aangepakt.

De snelle respons en acties van ParaSwap onderstrepen de risico’s en uitdagingen binnen de DeFi-sector, maar ook het vermogen van de gemeenschap om effectief te reageren op dreigingen en de veiligheid van gebruikersactiva te waarborgen.

Hack nieuws

Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC