Ripple

Partner van Ripple wil XRP gebruiken in gaming industrie

De onderneming Forte, dat gevestigd is in San Fransisco, de Verenigde Staten (VS), heeft afgelopen maart samen met de investeringsarm Xpring van Ripple een fonds van $100 miljoen gecreëerd. Nu wil het bedrijf de toepassing van Ripple’s blockchain gaan gebruiken in gaming.


Forte en XRP

De mede-oprichter van Forte, Brett Seyler, heeft onlangs een aantal voordelen van het gebruik van XRP benadrukt. Hierom wil het de blockchain dan ook gaan gebruiken.

Forte staat niet alleen in deze (nieuwe) industrie, zo wordt het namelijk geholpen door topbestuurders in de branche. Zo wordt het bedrijf bijvoorbeeld bijgestaan door Kevin Chou, mede-oprichter en CEO van videogamebedrijf Kabam.

Het bedrijf is van plan om het Interledger-protocol (ILP) te gebruiken om verbindingen te leggen tussen verschillende blockchains. Dit protocol is opgericht door Stephan Thomas, de voormalige technische directeur (CTO) van Ripple. Om de beveiliging en liquiditeit verder te verhogen, zal gebruik worden gemaakt van XRP.


Technologie momenteel omslachtig

Er zijn al een aantal pogingen gedaan om een geweldige dApp-game te ontwikkelen, waar iedere poging iets nieuws met zich meebracht. De technologie hierachter staat echter nog in zijn kinderschoenen en is hierom nog relatief omslachtig. Dit levert een adoptieprobleem op. Forte is van plan om dit adoptieprobleem aan te pakken door dit soort spellen voor iedereen toegankelijker te maken.

Door gebruik te maken van de blockchain, wordt een hulpmiddel gebruikt die perfect is om peer-to-peer gaming-economieën te ontwikkelen. Dit vanwege het feit dat de blockchain in-game transacties eenvoudig, snel en transparant maakt.


Investeringsarm Xpring

Sinds Xpring is opgericht, heeft het voor meer dan $500 miljoen aan XRP geïnvesteerd in ongeveer 20 bedrijven. Het doel hierachter is om de acceptatie van XRP-tokens uit te breiden. Verwacht wordt dat dit in de toekomst nog verder zal worden uitgebreid en er meer geïnvesteerd zal gaan worden.


MoneyGram

Gisteren maakte Newsbit al bekend dat MoneyGram, een partner van Ripple, gaat samenwerken met Visa Direct. Gezamenlijk gaan zij de stortingsdiensten voor betaalpassen regelen. Wil je hier nou meer over weten? Lees dan ons artikel over dit onderwerp!