Predikant
Altcoin

Predikant aangeklaagd voor crypto-scam: ‘God dwong me het te doen’

Een in Colorado gevestigde online-predikant is aangeklaagd voor fraude vanwege het verkopen van een “waardeloze” cryptocurrency. De predikant in kwestie geeft aan dat hij het alleen maar deed omdat “god” hem vertelde dat hij zijn volgers rijk moest maken.

In een video van 9 minuten geeft de predikant toe dat hij en zijn partner 1,3 miljoen dollar aan de munt verdienden.

Een opdracht van god

Molly White sneed de video van de predikant wat bij en deelde een fragment waarin de man aangeeft dat god hem de opdracht gaf een digitale munt te maken “zonder duidelijke exit”.

Wat het nog gekker maakt is dat hij de winsten zou moeten uitgeven aan het “verbouwen van zijn huis”. Dat is wat god aan de predikant verteld zou hebben.

Dat is ook een manier om onder fraude uit te komen. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre de rechter zal meegaan in het verhaal van de man.

Persoonlijk acht ik die kans nul komma nul. Een rechter heeft natuurlijk helemaal niets met god te maken en dan nog kan iedereen roepen dat ze iets in opdracht van god hebben gedaan.

“Wij claimen dat de heer Regalado misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen en geloof van zijn eigen christelijke gemeenschap en dat hij hen buitensporige beloften van rijkdom heeft gedaan, toen hij in wezen waardeloze cryptocurrency’s verkocht”, zo schreef Colorado Securities Commissioner Tung Chan.

Predikant maakt slechte beurt bij god

Het lijkt erop dat de predikant wat uit te leggen heeft als hij ooit voor zijn god komt te staan. Hij beweerde namelijk binnen zijn gemeenschap dat god hem rechtstreeks vertelde dat investeerders rijk zouden worden als ze geld in INDXcoin zouden steken.

Van juni 2022 tot april 2023 haalde INDXcoin bijna 3,2 miljoen dollar op bij meer dan 300 investeerders via een platform genaamd Kingdom Wealth Exchange.

Het grootste deel van deze investering werd opgehaald bij de online-only kerk, Victorious Grace Church, waar Regalado dient als voorganger.

Van de meer dan 3 miljoen dollar die Regalado bij investeerders ophaalde, ging volgens de predikant de helft naar de belastingdienst, terwijl een groot deel naar de door god gesteunde verbouwing van zijn huis ging.

“Een paar honderdduizend dollar ging naar een verbouwing die de Heer ons opdroeg te doen.” Het is te bizar voor woorden dat hij daadwerkelijk denkt hiermee weg te kunnen komen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP