Paypal
Bitcoin

PayPal bezat eind 2022 €565 miljoen in cryptocurrencies

Volgens het jaarverslag dat op 10 februari is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, had PayPal op 31 december in totaal $604 (€565) miljoen belegd in verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash.

Van de crypto-activa van PayPal is Bitcoin het grootst, met een waarde van $291 miljoen in de activa-uitsplitsing van het bedrijf. Ethereum wordt gehouden voor $250 (€234) miljoen, terwijl de resterende $63 (€59) miljoen bestaat uit Litecoin en Bitcoin Cash samen.

Crypto’s worden door externe bewaarder bewaard

Volgens de indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission bedroegen de totale financiële activa van PayPal op 31 december meer dan $25 (€23) miljard. Het bezit van PayPal in cryptocurrencies, dat op $604 (€565) miljoen staat, vormt 67% van de totale financiële verplichtingen van het bedrijf, wat neerkomt op $902 (€844) miljoen.

Alhoewel PayPal meer dan 2 jaar geleden cryptocurrencies op zijn platform heeft geïntroduceerd, heeft het bedrijf geen vergelijkbare opdeling van zijn cryptobezit opgenomen in zijn vorige financiële jaarverslag. PayPal schreef het volgende in een recente indiening:

Vanwege de unieke risico’s die verbonden zijn aan cryptocurrencies, waaronder technologische, wettelijke en regelgevende risico’s, erkennen we een aansprakelijkheid voor het beschermen van crypto-activa om onze verplichting weer te geven om de crypto-activa die worden bewaard ten behoeve van onze klanten te beschermen.

Volgens de aanvraag van PayPal worden de cryptocurrencies van klanten bewaard door een externe bewaarder. Het bedrijf benadrukt dat er contractueel is vereist dat de bewaarder de activa van klanten scheidt van andere activa of eigendommen en voegt hier het volgende aan toe:

Wij kunnen er niet zeker van zijn dat deze contractuele verplichtingen, zelfs als ze naar behoren worden nageleefd door de bewaarder, effectief zullen zijn om te voorkomen dat dergelijke activa worden behandeld als onderdeel van de nalatenschap van de bewaarder op grond van faillissements- of andere insolventiewetgeving.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken