Bitcoin stijgt
Bitcoin

Pentoshi is extreem bullish over Bitcoin op de lange termijn

De koerspotentie van Bitcoin is praktisch oneindig, zo claimt de pseudonieme analist Pentoshi op Twitter. Hoewel hij op de lange termijn extreem bullish is over Bitcoin, voorziet hij op de korte termijn wat correcties voor de digitale munt.

Het slechtste scenario voor Bitcoin

In het slechtste geval ziet Pentoshi de Bitcoin koers dalen naar 48.000 – 51.000 dollar. Dat zou vanaf hier een daling van 20-25% opleveren voor de grootste digitale munt van de markt.

“In dit scenario zouden mensen meer bullish moeten worden, naarmate de Bitcoin koers verder zakt, omdat de potentiële stijgingen dan weer groter worden. Maar nogmaals, laten we die koersen de maximale dalingen noemen”, aldus Pentoshi.

Het lastige is natuurlijk om bullish te zijn op het moment dat de Bitcoin koers naar 48.000 dollar zakt. We zien op dit moment al mensen bang worden, terwijl de koers op 60.000 dollar staat en Bitcoin vanaf het begin van het jaar gemeten met ruim 40% is gestegen.

Mensen zijn niet rationeel, zo blijkt ook weer uit die data. Iedereen is momenteel hyped over aandelen, terwijl Bitcoin het beter doet dan de Nasdaq, S&P 500 en de AEX.

Onbeperkte stijgingen voor Bitcoin?

Op de lange termijn voorziet Pentoshi een scenario waarin de stijgingen voor de Bitcoin koers in principe geen top kennen.

“De opwaartse potentie is onbeperkt, omdat we richting een periode van zware geldprinterij gaan.

Ik zie Bitcoin als iets dat volledig losgekoppeld is van de altcoin markt, omdat de digitale munt voor altijd blijft stijgen dankzij de ETFs en de beperkte hoeveelheid van 21 miljoen eenheden waar mensen voor strijden. Ook zie ik meer landen Bitcoin adopteren in de toekomst.

Altcoins zullen naar mijn mening compleet andere cyclussen kennen”, aldus Pentoshi.

Zelfs los van de ETFs of de accumulatie door landen als El Salvador ziet Pentoshi voldoende potentie voor Bitcoin. In het verleden heeft Bitcoin immers bewezen te kunnen exploderen zonder de hulp van de ETFs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish
Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen