Bitcoin

PlanB: Bitcoin kan 10 keer zoveel waard worden na halving

De Bitcoin prijs zou na de BTC halving van volgende maand tien keer kunnen stijgen, aldus crypto analist PlanB. De analist, die het stock-to-flow model heeft ontwerpen, voorspelt dat de Bitcoin halving een waanzinnige bull run zal veroorzaken. Deze bull run zal de grootste cryptomunt naar nieuwe hoogtepunten brengen.


“In 1-2 jaar wordt Bitcoin 10 keer meer waard”

PlanB gaf op Twitter een prijsvoorspelling. Hij vertelt dat hij verwacht dat de derde Bitcoin halving het zelfde zal uitpakken als de halving van 2016 en 2012.

In de maanden na de twee eerdere halvering evenementen steeg de Bitcoin explosief. De munt bereikte nieuwe recordhoogtes en dat gaat weer gebeuren vertelt PlanB. Toch is niet iedereen het eens met PlanB. Verschillende deskundigen betogen dat deze keer anders zal zijn vanwege de opdoemende recessie. Ook is de cryptomarkt meer volwassen wat kan betekenen dat de halving al ingeprijst is.

Desalniettemin staat PlanB erop dat de prijs van Bitcoin perfect in lijn is met het stock-to-flow-model. Hij verwacht zelfs dat de Bitcoin prijs 1 of 2 jaar nadat de beloningen van de miners zijn gehalveerd, ten minste 10x hoger zal zijn dan de huidige prijs.

PlanB merkt op dat de halvering in mei een ‘make-or-break’-evenement zal zijn voor zijn stock-to-flow-model. Met andere woorden, als de Bitcoin prijs het jaar erna niet vertienvoudigt, moeten we zijn voorspellingsmodel ongeldig verklaren.

In een vervolg-tweet citeert PlanB dat, hoewel hij verwacht dat de S2F-prijsrelatie stand zal houden, hij het model zal ‘weggooien’ als BTC niet 10x stijgt.


Bitcoin ligt op schema

Halverwege maart leed Bitcoin haar grootste één daagse verlies sinds 2013. PlanB hield echter vol dat ondanks de crash, Bitcoin nog steeds op schema ligt met het Stock to flow-model omdat het ruim binnen de banden van het model bleef.

Meer recentelijk merkte hij op dat de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin de zwakste is die het ooit is geweest. Vanaf nu bevindt de RSI van BTC zich op een historisch dieptepunt, wat suggereert dat de cryptomunt slechts enkele weken voor de halvering enorm oversold is.

De Bitcoin halving vermindert de inkomsten van BTC miners met de helft. Dit verlaagt de jaarlijkse inflatie van de munt en verbetert vervolgens de stock-to-flow.

Het stock-to-flow-model heeft de prijs van Bitcoin historisch gezien vaak correct voorspeld. Interessant genoeg hield het model zelfs rekening met het ongekende bloedbad van vorige maand.

De Bitcoin koers ligt momenteel net boven $7.000. Volgens het model van PlanB zou BTC tegen december volgend jaar de $100.000 moeten aantikken. Of dit ook echt gaat gebeuren is nog maar de vraag.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom