Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Polkadot prijs bereikt recordhoogte +30%

De DOT-token van Polkadot presteert geweldig vandaag. De koersstijging heeft ervoor gezorgd dat Polkadot nu de op vier na grootste cryptocurrency ter wereld is.


Stijging van 30 procent in 24 uur

De prijs van de DOT-token van het Polkadot-protocol is de afgelopen 24 uur met meer dan 30% gestegen tot $12.40. Dit betekent dat de munt vandaag opnieuw een All Time High heeft bereikt. Als gevolg hiervan heeft de marktkapitalisatie van de token voor het eerst de drempel van $10 miljard overschreden, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Polkadot is nu dus de op vier na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie en het zit XRP ($13.3 miljard) op de hielen. Dit kan betekenen dat het spoedig de op 3 na grootse crypto ter wereld kan worden.

Polkadot is een relatieve nieuwe blockchain. Het werd gebouwd onder leiding van Gavin Wood en Jutta Steiner van Parity Technologies. Tot vorig jaar verdeelden zij hun tijd tussen Ethereum-gebaseerde projecten en het creëren van hun eigen blockchain. In december 2019 zei Parity dat ze zouden stoppen met de op ETH gebaseerde projecten en zich full time te focussen op Polkadot.

Volgens Polkadot’s productpositionering is het protocol echter niet zozeer een concurrent van Ethereum. Het is ontworpen om meerdere blockchains met elkaar te verbinden, zodat ze onderling kunnen worden gebruikt. De DOT is een governance-token voor het stemmen over operaties en een utility-token voor het maken van zogenaamde ‘parachains’.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Snelle start

Sinds de lancering van de token in mei, heeft Polkadot ontwikkeling aangetrokken van projecten zoals Moonbeam, dat werkt aan schaalbare smart contracten, en KILT, dat werkt aan digitale identiteit. Het heeft dus heel snel zijn plek gevonden in de cryptomarkt. In augustus betrad de munt voor het eerst de top 10 van alle crypto’s. Een maand later had het een marktkapitalisatie van meer dan $5 miljard opgebouwd. En nu, op het moment van schrijven heeft het project zelfs de top 5 bereikt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten