Amerika, wall street
Solana

Pompliano: Wall Street omarmt altcoins met nieuwe Solana ETF

Anthony Pompliano is optimistisch over de Solana ETF van VanEck, wat volgens hem duidt op de groeiende interesse van Wall Street in altcoins. De populaire podcaster juicht de beslissing van VanEck toe om een spot Solana ETF te lanceren.

Dit signaal naar Wall Street wijst volgens hem op een verschuiving richting altcoins. Natuurlijk moeten we nog afwachten of de Solana ETFs daadwerkelijk worden goedgekeurd.

Wall Street raakt enthousiaster over altcoins

Wall Street’s interesse in cryptocurrencies breidt zich uit met de introductie van de VanEck Solana Trust. Dit beleggingsfonds biedt directe blootstelling aan Solana en profiteert van de recente goedkeuringen door de SEC voor vergelijkbare Bitcoin (BTC) en spot Ethereum ETF’s.

De VanEck Solana Trust bepaalt de waarde van haar aandelen dagelijks op basis van prijzen van geselecteerde handelsplatformen. Anthony Pompliano, een bekend figuur in de cryptowereld, ziet deze stap als een voorbeeld van de bredere acceptatie van altcoins op de grote financiële markten.

Ondanks het optimisme blijven regelgevende uitdagingen een punt van zorg. James Seyffart, ETF-analist bij Bloomberg, waarschuwt dat hoewel de aanvraag is ingediend, het ontbreken van een formele 19b-4-aanvraag wijst op een mogelijke lanceringsdatum in het midden van maart 2025. Geduld is dus geboden.

Het voorstel levert wisselende reacties op van experts in de branche. Anthony Pompliano ziet de ETF als bewijs dat altcoins belangrijker worden op Wall Street, wat aansluit bij de bredere visie dat institutioneel belang in digitale activa zich verder diversifieert dan alleen Bitcoin en Ethereum.

Er zijn echter ook critici die weinig heil zien in een ETF voor Solana en niet begrijpen hoe dit positief is voor de bredere cryptomarkt. Sommigen vrezen dat het zelfs een negatieve impact kan hebben als blijkt dat er geen institutionele interesse voor Solana is.

Groei en reguleringsvoordelen voor Solana

Het Solana (SOL) netwerk beheert momenteel bijna $4 miljard aan kapitaal (TVL) en manifesteert zich langzaam maar zeker als een belangrijke blockchain voor smart contracts en decentrale financiële applicaties. Hoewel Solana qua marktkapitalisatie nog ver verwijderd is van Ethereum, kan dit in de toekomst veranderen.

In ander goed nieuws voor altcoins heeft de Amerikaanse SEC onlangs aangekondigd dat het geen onderzoek meer zal uitvoeren naar Ethereum vanwege vermeende schendingen van effectenwetgeving. Deze ontwikkeling zal naar verwachting invloed hebben op de regelgeving voor andere cryptocurrencies, waaronder Solana, wat wijst op een mogelijk soepeler pad voor soortgelijke initiatieven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Bekende investeerder voorspelt: Solana koers van 2000 dollar in 2025
Solana meldt gigantische omzetstijging in Q2: Kan Q3 de groei voortzetten?
Expert schat kansen op een Solana ETF laag in
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen