Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft recentelijk gesuggereerd dat het land mogelijk weer een crypto-vriendelijke koers zal volgen, ondanks het grote PDVSA-Crypto schandaal waarbij $20 miljard aan olieverkopen, betaald in cryptocurrency, spoorloos is verdwenen.
Maduro benadrukte dat Venezuela “de crypto-weg opnieuw moet inslaan”, hoewel hij daarbij de omstreden Petro, de nationale cryptocurrency die gekoppeld is aan de oliereserves van het land, niet expliciet noemde. De Petro werd in 2018 geïntroduceerd om internationale sancties te omzeilen, maar heeft sindsdien weinig succes gehad.
Maduro verklaarde verder dat “bandieten en dieven” de eerdere cryptoprojecten in Venezuela hadden verwoest en suggereerde dat de cryptosector opnieuw een plek op zijn politieke agenda heeft gekregen. Hij deed deze uitspraken tijdens een bijeenkomst met vooraanstaande bankiers en effectenhandelaren, waar hij ook sprak over het opzetten van een nieuw systeem gebaseerd op een mandje van verschillende valuta’s, inclusief cryptocurrencies.
Maduro’s verwijzing naar “bandieten en dieven” lijkt te wijzen op het PDVSA-Crypto schandaal, waarbij functionarissen van het staatsoliebedrijf PDVSA olie verkochten en de betalingen, die opliepen tot wel $20 miljard in cryptocurrency en andere valuta, niet rapporteerden aan de nationale schatkist.
Dit schandaal leidde tot de arrestatie van Joselit Ramirez, het voormalige hoofd van Sunacrip, de nationale cryptotoezichthouder, en Tareck El Aissami, de voormalige president van PDVSA. Sunacrip is al meer dan een jaar in herstructurering.
Eerder stopte Maduro alle cryptoprojecten in het land, waaronder de Petro, Sunacrip, en door de staat gesponsorde cryptomining-initiatieven, nadat hij een vermeend complot ter waarde van $21 miljard aan het licht had gebracht. Dit complot zou gericht zijn geweest op het verduisteren van miljarden dollars aan cryptocurrency die werd gebruikt voor internationale olieverkopen.
Hoewel de toekomst van de Petro onzeker blijft, valt het op dat Maduro opnieuw het gebruik van cryptocurrency benadrukt in de economische strategie van Venezuela.
Dit gebeurt op een moment dat zijn bondgenoten in Moskou en Teheran ook crypto overwegen als betaalmiddel voor internationale handel. De Russische president Vladimir Poetin heeft onlangs groen licht gegeven voor het gebruik van cryptocurrencies in grensoverschrijdende transacties, en experts suggereren dat Iraanse bedrijven al jarenlang crypto gebruiken in hun handelsactiviteiten.
Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.
Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!
*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Elon Musk leidt mogelijk het Department of Government Efficiency (DOGE) onder Trump. Zijn plannen beloven impact op overheid én cryptomarkt.
Geruchten over SEC-shutdown dreigen rechtszaak tegen Ripple te vertragen. Wat betekent dit voor de cryptomarkt en toekomstige regelgeving?
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin onder $100.000 na Powell’s toespraak: Ontdek waarom cryptomarkt fors daalde, met $800 miljoen liquidaties en verliezen voor XRP en ETH.