el-salvador
Bitcoin

President van El Salvador roept zichzelf uit tot ‘dictator’ op social media

President Bukele, 40 en president van El Salvador, blijkt ook veel op social media te zitten. Hij veranderde zijn Twitter beschrijving naar ‘Dictator van El Salvador’. Dit lijkt op een poging om zijn tegenstanders belachelijk te maken die beweren dat hij ‘autocratische neigingen’ heeft.


President Bukele spot met zijn politieke tegenstanders

Het was niet meteen duidelijk of het Twitter-account van president Nayib Bukele was gehackt. Het presidentiële kantoor heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar met betrekking tot de profielwijziging. Nadat Bukele’s beschrijving veranderde, bleef hij zoals normaal maandag op Twitter commentaar geven over Bitcoin. De prijs en het potentieel van de digitale activaklasse lijkt de president te boeien. Hij maakte de crypto zelfs de officiële valuta van El Salvador, het eerste land dat dit deed.

El Salvador heeft 150 extra Bitcoins gekocht, waardoor de totale voorraad van de cryptovaluta op 700 komt, of ongeveer $31 miljoen, zo maakte Bukele maandag bekend in een tweet.

Erika Guevara-Rosas, directeur van mensenrechtenorganisatie Amnesty International for the Americas, en criticus van Bukele, zei dat het gebruik van “spottende taal” door de president blijk gaf van zijn gebrek aan respect voor degenen die hem op constructieve wijze ondervragen of bekritiseren. Ze drong er bij Bukele op aan bruggen te bouwen in plaats van discussie op sociale media.

Wetgever Johnny Wright Sol, een lid van de oppositiepartij Nuestro Tiempo, zei het volgende over het veranderen van de Twitter-beschrijving van de president:

“Het veranderen van zijn Twitter-beschrijving naar ‘Dictator van El Salvador’, is een zeer kinderachtige daad van de president”.


Veel kritiek op Bukele

De regering van Bukele werd deze maand bekritiseerd door de VS. De onlangs door zijn partij gekozen rechters van het Hooggerechtshof van El Salvador besloten dat de president gekwalificeerd is om een ​​tweede opeenvolgende ambtstermijn na te streven, wat Washington als onwettig beschouwt.

Vorige week kwamen duizenden mensen samen in de hoofdstad van het land voor de eerste massademonstratie tegen Bukele. Volgens demonstranten heeft hij veel macht gekregen, de onafhankelijkheid van de rechtbank verminderd en wordt mogelijk herkozen .

Ondertussen hebben het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank, evenals grote financiële instellingen zoals Bank of America en JPMorgan, hun bezorgdheid geuit over de nieuwe Bitcoin-wet van El Salvador. Hierbij verwezen ze naar economische en financiële risico’s.

Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt $98.310: Waarom stijgt BTC vandaag?
Bitcoin koers schiet door het dak, maar altcoins presteren droevig
Grote Bitcoin ETF-instromen stuwen koers richting $100.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: dit is de ergste nachtmerrie van Amerikaanse centrale bank
Waarom stijgt de Ripple (XRP) koers zo gigantisch hard?
Nederlandse crypto analist: Dit is wanneer je Bitcoin en Ethereum moet kopen
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk