USA
Bitcoin

Presidentskandidaat VS: CBDCs zijn instrumenten voor onderdrukking

De Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. is duidelijk geen liefhebber van Central Bank Digital Currency’s (CBDCs) en geeft aan dat hij juist een voorstader van Bitcoin is. In een nieuw interview met de New York Post zegt de neef van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy dat hij Amerikanen de vrijheid wil geven om Bitcoin te gebruiken.

Verder noemt hij CBDCs instrumenten voor onderdrukking.

Kennedy en Bitcoin

Het lijkt erop dat Kennedy in potentie een president is die Bitcoin een nieuwe kans kan geven in de Verenigde Staten. “Ik zal er alles aan doen om beleid te maken dat Bitcoin en de vrijheid om transacties te doen ondersteunt. Wetgeving die het mogelijk maakt voor individuen om hun eigen wallets, nodes en wachtwoorden te managen. Ik zal alleen beperkte controle toestaan om witwassen te voorkomen”, aldus Kennedy Jr.

Verder geeft hij aan tegen de ontwikkeling van een Amerikaanse CBDC te stemmen. “Ik ben tegen central bank digital currency’s, omdat het instrumenten van controle en onderdrukken zijn, die zeker misbruikt zullen worden”, zo gaat Kennedy Jr. verder.

Bitcoin is volgens de presidentskandidaat een manier om het traditionele financiële systeem te verlaten voor de Amerikaanse bevolking. Dat zijn mooie woorden, maar we moeten nog maar zien in hoeverre dat in de praktijk gebracht kan worden. Het lijkt immers niet in het voordeel van Amerika als mensen het traditionele financiële systeem verlaten.

De Amerikaanse dollar

Het is op dit moment juist het traditionele financiële systeem dat Amerika zoveel macht geeft. De Amerikaanse dollar is de wereldreservemunt en dat geeft de Verenigde Staten de macht om vrijwel onbeperkt geld bij te drukken.

Mocht dat wegvallen, dan kan het weleens lastig zijn om de machtspositie van de VS op het geopolitieke wereldtoneel te bewaken.

In die zin moeten we nog maar zien of Kennedy Jr. zijn woorden over Bitcoin waar kan maken. Hij is in ieder geval niet de eerste politicus die op deze manier campagne maakt met Bitcoin.

Verder moet Kennedy Jr. ook de strijd nog winnen van Donald Trump, die in 2024 ook weer mee wil doen aan de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Ook daar lijkt hij nog een zware dobber aan te krijgen.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December