Newsbit

Macro Glowing Bitcoin (BTC)

Prijs Bitcoin zal volgen volgens analist Willy Woo

Macro Glowing Bitcoin (BTC)

Eerder deze week bereikte Bitcoin (BTC) al een recordhoogte van het jaar. Volgens de bekende statisticus Willy Woo staat één waardering van BTC / USD nu hoger dan ooit eerder. Dit Tweette de statisticus in een reeks tweets op het sociale netwerk van Twitter. Wat betekent dit voor de prijs van de Bitcoin?


Prijs zal volgen na recordhoogte NVT

De verhouding van netwerkwaarde tot transacties (NVT) van Bitcoin, zou de waardering zijn die volgens Willy Woo hoger staat dan ooit tevoren. En dit is goed nieuws; hoe hoger deze waarde hoe hoger verwacht wordt dat de prijs zal worden. Deze waardering heeft namelijk als doel om aan te geven wanneer het netwerk van in dit geval Bitcoin overgewaardeerd is in vergelijking met de werkelijke waarde van transacties die het netwerk verwerkt.

De ‘organische waardering’, ofwel de NVT van Bitcoin stond vanaf 27 oktober 2020 voor het eerst op $10.000. Dit is hiermee nog nooit eerder voorgekomen. De organische waardering op basis van de NVT-prijs ligt hiermee op een recordhoogte, merkte Willy Woo op.

Het is volgens W. Woo dan ook niet meer dan logisch dat de prijs van Bitcoin op korte termijn zal volgen.


Weinig weerstand tussen $14.000 en $20.000

W. Woo’s waarneming komt na de positieve prijsactie van BTC, naar een hoogtepunt van circa $13.850 vandaag op 28 oktober 2020. Dit bedrag komt overeen met de piek van de bull run van afgelopen jaar; 2019. Hierbij kan vermeld worden dat er momenteel nog geen bearish correcties vertoond zijn. Een mogelijke verdere prijsactie is hiermee niet uitgesloten.

Er ligt echter nog een grote weerstand rond de $14.000. Mocht BTC dit punt echter breken, dan zijn verschillende analisten het erover eens dat er weinig weestand zit tussen $14.000 en $20.000. Dit houdt in dat mocht BTC de weerstand rond $14.000 doorbreken, hij mogelijk snel doorstijgt richting de $20.000. Alhoewel BTC er momenteel erg positief voorstaat, is het uiteraard niet gegarandeerd dat BTC de $14.000 zal gaan doorbreken. Houdt dit altijd in achting.

In alle markten wereldwijd gezien, dus niet enkel de crypto-markten, waar de hoogste punten doorbroken worden, is geen voorgeschiedenis om op terug te vallen. Het is hiermee niet te voorspellen wat de prijs precies zal gaan doen, omdat er mark- en prijsontdekking plaatsvindt. De kans dat de NVT hiermee nog verder door zal stijgen is niet uitgesloten, maar kan op dit moment ook nog niet worden bevestigd. Het is echter positief nieuws voor BTC, die hoop geeft voor een mogelijke verdere prijsstijging.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top