Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De cryptocurrency markt heeft deze maand erg volatiliteit meegemaakt. Het nieuwe jaar is gestart met veel Ups maar ook veel Downs. Hoe staan de 3 belangrijkste munten er op dit moment voor? Lees het in dit artikel.
2019 moet het jaar worden van massale adaptatie van cryptocurrency en blockchain. Alle twijfels rondom vage wetgeving en mogelijke hacks houden de ontwikkeling al tijden tegen. Ook het herhaaldelijk afwijzen van de Bitcoin ETF’s heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin een zwaar jaar heeft gehad in 2018. Dit jaar zou volgens verschillende analisten het jaar moeten worden waarin deze twijfels weggenomen worden, maar gaat dit wel echt lukken?
De Winklevoss tweeling gelooft dat stablecoins een boost zullen geven aan de crypto markt. Ze zijn dan ook nog steeds positief over Bitcoin en vertellen dat het een betere investering is dan goud. Aan de andere kanten zijn een aantal grote banken niet zo’n fan van de digitale valuta. Sommige waarschuwen hun klanten zelfs dat ze geld kunnen verliezen met het kopen van cryptocurrencies.
Heel veel tegenstrijdige meningen dus, maar wat zeggen de feiten nou eigenlijk? Lees hier de prijsanalyse.
De start van het nieuwe jaar was aanvankelijk positief. De Bitcoin koers steeg tot $4090 dollar en leek een goede eerste stap richting herstel te maken. Echter, zagen we op 10 januari de koers flink terugzakken. De munt viel in minder dan een dag tijd terug van $4060 dollar naar $3660 dollar. Op 13 januari viel de koers zelfs terug tot $3540 dollar, waarmee de winsten van begin 2019 teniet werden gedaan.
Het leek even dat de Bitcoin koers tot onder de $3500 dollar grens zou gaan zakken, maar vooralsnog houdt de munt stand. in de afgelopen paar dagen hebben we een klein herstel gezien waardoor 1 Bitcoin op dit moment zo’n $3670 dollar waard is.
Als de Bitcoin koers de dalende trend hervat is er een grote kans dat de koers terugzakt tot $3200 dollar, waar een nieuwe ondersteuning ligt. Zakt de koers nog verder dan de $3200 dollar grens, dan ligt de volgende ondersteuning op de $3000 dollar grens.
Aan de andere kant is er een kans dat het tij keert. De lage prijs en de sterke ondersteuning van $3000 dollar geeft grote investeerders nog steeds een kans om goedkoop Bitcoins te kopen. Dit zorgt ervoor dat er een kans bestaat dat de munt een vrij plotselinge grote prijsstijging kan meemaken. Een koersstijging van boven de $4100 dollar zou een teken van sterkte zijn.
Zoals te zien is aan de samenkomende lijnen in de bovenstaande grafiek zal er spoedig bepaald worden welke kant we op gaan, omhoog – of omlaag.
Ook altcoin Ripple heeft het zwaar gehad de afgelopen dagen. De koers steeg op 10 januari tot $0,38 dollar maar wist sindsdien niet meer boven de $0,34 dollar uit te komen. Wel zijn er een aantal positieve punten aan te merken op het koersverloop van Ripple. Zo fungeert de $0,32 dollar grens als een sterk ondersteuningspunt en verliest de altcoin vele malen minder als andere grote concurrenten.
Als de XRP koers onder de $0,32 dollar zakt is er de kans dat de crypto token zal dalen tot $0,28 dollar. Aan de andere kant is er de mogelijkheid dat de koers zich weet te herstellen. Als dit het geval is, ligt een koers van $0,40 dollar in het verschiet.
Ethereum is een van de grote altcoins die het jaar 2019 is gestart met enorm veel volatiliteit. ETH startte het jaar goed en de koers steeg zelf tot $160 dollar en haalde XRP in als grootste altcoin. Echter, een aantal dagen later, zagen we de koers enorm crashen tot een dieptepunt op 13 januari van $116 dollar. Na dit dieptepunt heeft de munt zich weer aardig weten te herstellen, wat er voor zorgt dat 1 Ethereum op dit moment $127 dollar waard is.
Als de Ethereum koers tot onder de $116 dollar zakt ligt er pas weer een sterke ondersteuning rond de $83 dollar. Aan de andere kant is het mogelijk dat de Ethereum koers sterk herstelt na de Constantinople hardfork. De koers zal dan op kunnen lopen naar $165 dollar.