Nieuws, Prijsanalyse

Prijsanalyse 19 maart: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Stellar

Bitcoin heeft de afgelopen week de stap tot boven de $4000 dollar grens gezet. Een goed teken, maar pas als de $4200 weerstand doorbroken is verwachten we een flinke prijsstijging. In deze prijsanalyse omschrijven we de belangrijkste cryptocurrency koersen en geven we onze mening over hoe de markt ervoor staat.


Gebeurtenissen in de crypto wereld

De mede oprichter van Ethereum, genaamd Joseph Lubin vertelt dat hij een grote toekomst toedicht aan de blockchain technologie. Hij zegt dat de huidige staat van de technologie te vergelijken is met het gebruik van e-mail in 1983. Als het eenmaal massaal opgepakt gaat worden dan kan de wereld niet meer zonder. Ook vertelt hij dat Ethereum bezig is met ETH 2.0. Door deze update zal de munt veel schaalbaarder worden en vele minder energie verspillen.

Een andere opmerkelijke gebeurtenis deze week zijn de uitspraken van de Winklevoss tweeling. De oprichters van de crypto exchange Gemini vertellen blij te zijn met de Facebook Coin. Volgens hen zou de stablecoin een grote impact kunnen hebben op de cryptomarkt.

De ontwikkelingen die de afgelopen week hebben plaatsgevonden zijn positief. Echter zal de BTC prijs tot boven de $4200 dollar moeten stijgen willen we kunnen spreken van een opkomende bullrun. Hoe staan de grafieken van belangrijkste crypto’s er voor? Wij zoeken het voor je uit.

Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.


Prijsanalyse 19 maart: Bitcoin (BTC)

De Bitcoin koers is de afgelopen drie dagen gestegen tot boven de psychologische $4000 dollar grens. Dat is een goed teken. BTC is na de kortstondige prijsstijging weer in een consolidatie periode belandt. Het zou een teken van sterkte zijn als de munt een prijsniveau van boven de $4000 dollar weet te verdedigen.

 
Bitcoin prijsanalyse


Echter, willen we een nieuwe grote prijsstijging mee maken dan zal BTC tot boven de belangrijke weerstandsgrens van $4200 dollar moeten komen. Als dat lukt is de kans groot dat we een prijsstijging mee gaan maken tot boven de $5000 dollar. Op het moment van schrijven vertoont de BTC grafiek een positief beeld. De weg van de minste weerstand lijkt opwaarts te zijn.

Handelaren moeten dus het weerstandsniveau van $4200 – $4250 nauwlettend in de gaten houden. Als BTC deze grens passeert verwachten we dat de koers omhoog vliegt.

 

Prijsanalyse 19 maart: Ethereum (ETH)

Ook Ethereum heeft de afgelopen week een goede prijsstijging meegemaakt. Wel hebben we sinds 16 maart de prijs iets zien terugzakken. Dit komt omdat ETH de belangrijke weerstand van $145 dollar niet heeft weten te doorbreken. Hierdoor is het mogelijk dat de prijs daalt tot $135 dollar.

 
prijsanalyse ethereum


Aan de andere kant zal een koersstijging van de Bitcoin ook de Ethereum koers positief beïnvloeden. Als de grootste altcoin door de $145 dollar grens weet te breken liggen prijsniveau’s van $160 – $170 in het verschiet. Als deze prijsniveaus worden doorbroken lijkt de weg zelfs vrij te zijn richting de $250 dollar.

 

Prijsanalyse 19 maart: Ripple (XRP)

Ripple (XRP) heeft een zelfde soort koersverloop meegemaakt als die van de Bitcoin. Opvallend is wel dat XRP een stuk stabieler verhandeld als andere grote altcoins. Op dit moment bevindt ook Ripple zich in een consolidatie periode. Te verwachten is dat er snel een beslissing aan zit te komen. Onze verwachting is dat een koersstijging of daling samen zal hangen met de BTC koers.

 
Ripple prijsanalyse


Een prijsstijging tot boven de $0,33 dollar zou een teken van sterkte zijn. Een belangrijke weerstandslijn zal dan worden doorbroken. Een prijsstijging naar $0,40 ligt dan in de lijn der verwachting. Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als de munt daalt tot onder de $0,28 dollar. Hier ligt namelijk een belangrijk ondersteuningspunt.

 

Prijsanalyse 19 maart: Litecoin (LTC)

De Litecoin koers presteerde de afgelopen weken zeer goed. Op 16 maart doorbrak de munt de weerstandslijn van $60 dollar. Als LTC boven deze grens blijft en hier ondersteuning opbouwt is dat een teken van sterkte. De munt bouwt dan kracht op voor een rally tot boven de $65 dollar.

 

Aan de andere kant zou een koersdaling tot onder de $55 dollar een teken van zwakte zijn. De koers zal dan terug kunnen zakken tot richting de $47 dollar.

 

Prijsanalyse 19 maart: Stellar (XLM)

Stellar heeft deze week een aantal positieve ontwikkelingen waaronder een Coinbase listing meegemaakt. Dit heeft gezorgd voor een nieuwe impuls en positief sentiment. Na deze prijsstijging zien we een pennant ontstaan wat een positief teken is.

 
XLM prijsanalyse

Het zou een teken van sterkte zijn als XLM de weerstandslijn weet te doorbreken die rond de $0,120 dollar ligt. De koers zou dan kunnen stijgen tot $0,135 en $0,150 dollar. Aan de andere kant zou het positieve sentiment teniet worden gedaan als de $0,10 dollar zakt. De koers zou dan kunnen zakken tot $0,08 dollar. Vooralsnog zijn de tekenen zeer positief. Wel is het verstandig de breakout van de pennant nauwlettend in de gaten te houden.