Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
De Bitcoin prijs heeft een tijd lang tussen een range van $8200 en $8800 dollar gehandeld. Vandaag zien we dat de koers flink omlaag valt. Is de top geweest, of gaat BTC snel weer de $9000 testen? In deze prijsanalyse bekijken we hoe de grafieken van de belangrijkste crypto’s er voor staan.
ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)
Commissaris Hester Peirce van de Securities and Exchange Commission (SEC) is van mening dat de Bitcoin ETF die ingediend is door de Winklevoss tweeling niet had mogen worden afgewezen. Ze verzoekt haar mede commissarissen dan ook om open te staan voor innovatie en roept op om een Bitcoin ETF aan te nemen. Een ETF zal kunnen zorgen voor extra investeringen van grote institutionele partijen.
De regelgevende organisatie genaamd Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is in gesprek met Facebook over de lancering van de FB coin, meldt de Financial Times. Uit een publicatie blijkt dat Facebook de wet en regelgeving voor haar eigen cryptomunt klaar te krijgen. De stablecoin die Facebook uit wilt geven wordt de GlobalCoin genoemd en zal naar verluidt volgend jaar live gaan.
Justin Sun, oprichter en CEO van Tron (TRX), heeft tijdens de eBay goeden doelen veiling een lunch gewonnen met Warren Buffet. Justin Sun betaalde voor de lunch een recordbedrag van $4,567,888 dollar om de veiling, die al 20 jaar gehouden wordt door Warren Buffet, te winnen.
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de crypto wereld of meer trade calls ontvangen? Join dan ons Telegram kanaal:@newsbit_crypto
De grootste cryptocurrency ter wereld heeft de afgelopen maanden een enorme koersstijging meegemaakt. De munt brak op 30 mei zelfs kort door de $9000 dollar grens heen. Echter, in de daarop volgende dagen is de koers geleidelijk naar beneden gezakt tot op 3 juni, toen de Bitcoin prijs rond de $8500 dollar lag. In de nacht van 3 op 4 juni viel de koers plotseling flink omlaag tot een huidig prijsniveau van $7960 dollar.
De flinke prijsdaling die we in de nacht van 3 op 4 juni hebben gezien kwam vlak nadat BTC naar onder uitbrak uit de opgaande trendlijn. Vandaag zien we dat Bitcoin steun heeft gevonden rond de $7800 dollar. Een bounce vanuit hier tot boven de $8150 zou kunnen betekenen dat BTC weer gaat stijgen richting de $9000 grens.
Aan de andere kant is het goed mogelijk, dat wanneer BTC onder de $7800 ondersteuning zakt, de koers daalt tot $7400 dollar.
Ook de Ethereum prijs is gisteren flink gedaald. De grootste altcoin verloor in 1 dag zo’n 7% van haar waarde en verhandeld nu rond de $247 dollar. ETH lijkt rond de $242 een ondersteuningspunt te hebben gevonden. Echter, als de munt tot onder deze grens en de groene uptrend lijn zakt, kan de koers terugvallen tot $225 dollar.
Aan de andere kant zou het een teken van sterkte zijn als Ethereum snel herstelt tot boven de $267 dollar. ETH zou vanuit hier weer een gooi kunnen doen om de $280 dollar weerstand te doorbreken.
XRP noteert vandaag een verlies van zo’n 7 procent. De prijs van 1 XRP token daalde vandaag namelijk van $0,445 dollar naar het huidige prijsniveau van $0,415 dollar.
Ripple liep al een tijd tegen een sterke weerstandsgrens (rood vlak) aan die rond de $0,45 – $0,48 dollar ligt. Een correctie naar onder lag dan ook in de lijn der verwachting, zeker toen de (groene) opgaande trendlijn doorbroken werd. XRP lijkt na de crash ondersteuning te hebben gevonden rond de $0,40 dollar grens. Een sterk herstel tot boven de $0,44 zou een teken van sterkte zijn. De munt zou vanuit hier de weerstand grens weer kunnen gaan testen.
Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als de XRP koers tot onder de $0,40 dollar zakt. Een prijsdaling tot richting de $0,37 dollar is dan mogelijk.
Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.