Geldzak, dollar
Bitcoin

Prominente econoom: ‘Tijd om rijk te worden met Bitcoin is voorbij’

Als je het aan de prominente econoom en analist Alex Krüger vraagt, dan is de tijd om rijk te worden met Bitcoin voorbij. Volgens Krüger speelt Bitcoin op dit moment een andere rol in de portfolio’s van investeerders dan in het verleden. Op dit moment ziet hij Bitcoin meer als een manier om rijk te blijven en als een asset om veilig waarde in te bewaren.

‘Niet meer kopen om rijk van te worden’

“Mensen moeten Bitcoin niet meer kopen om rijk te worden. Die boot is vertrokken. Bitcoin is er nu om rijk te blijven en om voor risico gecorrigeerde rendementen te behalen en bescherming te krijgen tegen het fiatsysteem”, aldus Krüger.

Dat neemt niet weg dat hij alsnog positief is over de potentiële rendementen van Bitcoin. Maar als je bedenkt dat Bitcoin 14 jaar geleden op nul is begonnen en inmiddels een koers van 28.000 dollar kent, dan is het begrijpelijk dat mensen soms nog andere dingen verwachten.

Krüger denkt dat een stijging van 1.000 procent vanaf de dieptepunten van 2022 nog steeds mogelijk zijn. Daarmee zou Bitcoin een koers van ongeveer 150.000 dollar bereiken als piek van de volgende bullmarkt. Als je het ons vraagt betekent dat alsnog dat je behoorlijk rijk kan worden van Bitcoin.

Bullish over Bitcoin

Verder deelde Krüger recent 8 redenen waarom de huidige marktstructuur van Bitcoin volgens bhem extreem bullish is. Wat te denken van een consolidatie van meerdere maanden, meerdere indicatoren die op groen springen, een bodem met een gigantisch volume en een hoger dieptepunt met een gigantisch volume.

Verder is het volgens Krüger heel bullish dat Bitcoin van het 200-daagse gemiddelde is afgesprongen. Dat betekent dat deze belangrijke lijn vanaf nu waarschijnlijk als steunpunt in de grafiek fungeert.

Alles bij elkaar ziet hij nu dus een redelijk bullish setup voor Bitcoin ontstaan, die mogelijk betekent dat de asset vanaf hier aan een nieuwe bullmarkt begint. Het lijkt op dit moment nog te vroeg om conclusies te trekken, maar het ziet er de eerste maanden van 2023 zeker goed uit voor Bitcoin.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December