Nieuws, Trending

QuadrigaCX heeft hun crypto naar de aangewezen monitor gestuurdErnst en Young is de door de rechtbank aangestelde monitor in de QuadrigaCX zaak. Nu heeft de Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX al hun cryptocurrency naar Ernst en Young (EY) gestuurd.


Rapport vanuit EY

EY heeft een rapport naar buiten gebracht waarin wordt bevestigd dat de cryptocurrencies van QuadrigaCX in goede orde zijn ontvangen. EY houdt de cryptocurrencies vast in afwachting van nieuwe orders van het hof. Hierdoor kunnen deze cryptocurrencies niet zomaar verdwijnen of worden uitgegeven.


Cryptocurrencies

Er zijn in totaal 51 Bitcoin (BTC), 951 Ethereum (ETH), 33 Bitcoin Cash (BCH), 2000 Bitcoin Gold (BTG) en 822 Litecoin (LTC) overgedragen. Eerst werd er een testtransactie verstuurd, waarna de cryptocurrencies uiteindelijk bij EY terecht kwamen. Hierdoor werden mogelijke risico’s vermeden.Overnemen van fiat-holdings

Hiernaast is EY van plan om ook de fiat-holdings van de cryptocurrency exchange over te nemen. Dit komt door de grote bedragen die deze holdings vasthouden. Zo heeft de exchange ook een custodian, die naar verluidt ongeveer €17 miljoen beheert. Hiernaast beheert één van de managers van het bedrijf naar verluidt zo’n €4 miljoen van het bedrijf. Dit zou EY naar verluidt naar de geldeisers willen brengen.


QuadrigaCX in moeilijke tijden

De Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX is de laatste tijd flink in de problemen geraakt. Dit begon na het plotselinge overlijden van de eigenaar en oprichter. Toen bleek dat er €127 miljoen mistte, doordat hij de enige was die de opslag van de cryptocurrencies beheerde. Er is zelfs over een mogelijke verkoop van het bedrijf gepraat. Later bleek dat de eigenaar de privésleutels waarschijnlijk toch wel had opgeslagen. Nu blijkt dat dus ook zo te zijn.