Newsbit

Ethereum (ETH)

Quantstamp: “Ethereum 2.0 is klaar voor lancering”

Ethereum (ETH)

Quantstamp heeft verklaard dat Ethereum 2.0 bijna klaar is voor lancering. “Ethereum 2.0 ligt op schema om fase 0 te leveren in de zeer nabije toekomst “, zei de CEO van Quantstamp, genaamd Richard Ma.

Het afronden van fase 0 van Ethereum 2.0 is al lang een doel van de Ethereum-gemeenschap. Ethereum 2.0-onderzoeker Justin Drake tweette in juli:

Het lijkt er nu op dat fase 0 inderdaad op tijd klaar zal zijn.


Teku-audit

Het Quantstamp-team lijkt de oproepen te hebben gehoord. “Client teams hebben talloze uren besteed aan het coördineren, testen en werken met auditkantoren om ervoor te zorgen dat de basis van Ethereum 2.0 klaar is voor levering. 

De Teku-audit omvatte het afdwingen van consensusregels en het handhaven van de code en controles die vereist zijn voor rewards en boetes.

Na de audit deed Quantstamp verschillende bevindingen, waarbij het bedrijf opmerkte dat de codebase “van de hoogste kwaliteit” was. Toen er problemen werden ontdekt, loste het Teku-ontwikkelingsteam deze naar verluidt snel op. 

De problemen die reeds zijn opgelost waren onder meer een onbeperkte wachtrij voor inkomende berichten. Hierdoor stonden individuele knooppunten mogelijk open ​​voor DDoS-aanvallen, fouten die ertoe kunnen hebben geleid dat clients niet meer gesynchroniseerd zijn en dat validatie logica ontbreekt. 


Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 is een lang geplande update van het Ethereum-netwerk, gericht op het aanpakken van de schaalbaarheid en beveiliging door over te schakelen naar een Proof Of Stake consensusmechanisme. Na een reeks testnetlanceringen, namelijk Topaz, Medalla, Spadina en Zkinken, zal de volledige uitrol van Ethereum 2.0 plaatsvinden. Dit gebeurt in drie fasen: Fase 0, 1 en 2.

De Beacon Chain, die zal verschijnen met fase 0, is beoordeeld in de Zinken en Spadina testnets. Na de lancering zal de Beacon Chain en de huidige Ethereum-blockchain naast elkaar blijven bestaan. Het is bedoeld om lege blocks te valideren, zodat ontwikkelaars kunnen observeren hoe het in de praktijk werkt. 

Zodra de Beacon Chain is uitgebracht, zal de aandacht verschuiven naar fase 1 van de Ethereum 2.0-lancering. Fase 1 zal de integratie van proof of stake shard chains zien, met het oog op het opschalen van de transacties van Ethereum per seconde.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top