Exchange Nieuws

Registratiedeadline Mt. Gox verlengd met één maand

De schuldeisers van Mt. Gox hebben nog een maand om hun vorderingen in te dienen, aangezien de registratiedeadline is verschoven.

Schuldeisers hebben langer de tijd

De registratiedata voor de schuldeisers van Mt. Gox is namelijk met een maand uitgesteld. Volgens de aankondiging is de deadline verschoven van 10 maart naar 6 april 2023. Hierdoor hebben de schuldeisers langer om hun vorderingen in te dienen.

Daarnaast is de distributiedeadline ook met een maand opgeschoven. De verdeling van de activa aan de schuldeisers begint nu op 31 oktober in plaats van op 30 september.

In het proces-verbaal werden verschillende redenen genoemd voor de verschuiving van de termijnen. Een voorbeeld hiervan is de voortgang van rehabilitatieschuldeisers met betrekking tot de selectie en registratie.

De schuldeisers wachten al jaren op compensatie voor de verliezen als gevolg van de beurshack in 2014. Mt. Gox was een in Tokio gevestigde cryptocurrency exchange die ooit goed was voor meer dan 70% van de Bitcoin-transacties. In 2014 werd de exchange gehackt en failliet verklaard na duizenden Bitcoin werden gestolen.

Mt. Gox Investment Fund

Mt. Gox Investment Fund is de grootste schuldeiser van de ter ziele gegane crypto exchange. Het koos ervoor om vroegtijdig in Bitcoin uitbetaald te worden in plaats van langer te wachten op een nog grotere schuld na een juridische strijd. Door de vervroegde uitbetaling zouden schuldeisers ongeveer 90% van het verschuldigde bedrag ontvangen. De beheerder hoeft geen tokens te verkopen om fiat-fondsen voor de betaling te verwerven, aangezien de schuldeiser er ook voor heeft gekozen om in Bitcoin te worden betaald.

De verlenging van de deadline betekent dat andere schuldeisers nog een maand de tijd hebben om te beslissen of ze nu het lagere bedrag nemen of nog eens negen jaar wachten om het volledige bedrag te krijgen.

De uitbetaling van de schuldeisers van Mt. Gox staat al geruime tijd in de belangstelling. Vooral gezien het feit dat de waarde van de Bitcoin veelvoudig is toegenomen sinds de exchange failliet ging. Er is gespeculeerd over de impact van de schuldeisers van Mt. Gox op de markt als ze besluiten hun bezit te verkopen. Een rapport van Bloomberg liet echter weten dat de grootste schuldeisers van Mt. Gox geen plannen hebben om hun Bitcoin te verkopen.

Exchange nieuws

SBF mag geen online chattools meer gebruiken onder nieuwe borgtochtovereenkomst
Binance CEO wijst beschuldigingen voor marktmanipulatie af
Binance lanceert regionale hub in Georgië
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden