Bitcoin whale
Bitcoin

Retail koopt de dip, terwijl Bitcoin whale voor $400 miljoen verkoopt

Particulieren springen momenteel op Bitcoin, nu de koers stevig gedaald is de afgelopen dagen. Onder de rijkere investeerders lijkt er wat minder vertrouwen te zijn. Zo verkocht één whale voor meer dan 400 miljoen dollar aan Bitcoin.

Bitcoin koers onder druk

Je hoeft op dit moment geen raketgeleerde te zijn om te zien dat de Bitcoin koers zwaar onder druk staat. Bitcoin bereikte vannacht een koers van 57.800 dollar, het laagste niveau in twee maanden.

Van een herstel is op dit moemnt nog geen sprake, want zojuist tikte Bitcoin opnieuw het niveau van 58.000 dollar aan.

Bitcoin begon deze maand sterk, maar heeft inmiddels de neerwaartse trend weer te pakken. Nu moeten investeerders hopen dat de digitale munt hier een bodem weet te vinden.

Je zou verwachten dat de ellende nu wel een keer voorbij is, maar zeker weten doe je dat nooit op de financiële markt. Al begint dit steeds meer op capitulatie te lijken. Ook het sentiment is op dit moment dramatisch.

Vaak zijn dat de momenten dat de boel weer omkeert op de markt.

$423 miljoen aan Bitcoin in de verkoop

In de inleiding haalden we al een whale aan die voor 400 miljoen dollar aan Bitcoin verkocht. Over de afgelopen week verkocht deze whale 5.281 Bitcoin, ter waarde van ongeveer 423 miljoen dollar.

Er is voor Bitcoin echt nieuwe vraag nodig om de digitale munt er weer bovenop te helpen. Mogelijk komt die nieuwe vraag vanuit Michael Dell. De oprichter van Dell, een miljardair, is de afgelopen weken behoorlijk actief als het gaat om Twitteren over Bitcoin.

Zo publiceerde hij onder andere de bovenstaande poll, waarin Bitcoin uiteindelijk als de grote winnaar naar voren kwam. Is Michael Dell de volgende Michael die voor miljarden dollars aan Bitcoin uit de markt gaat halen?

Voor nu is dat allemaal nog speculatie, maar we kunnen het natuurlijk niet helemaal uitsluiten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish
Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen